Вучевић у Штутгарту о сарадњи са покрајином Баден - Виртемберг

ШТУТГАРТ: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је данас у Штутгарту са министром правде и европских послова у Влади немачке покрајине Баден - Виртемберг, Гвидом Волфом о економској, политичкој и академској сарадњи између градова Улм и Нови Сад, и Новог Сада и Владе Баден - Виртемберг. 
Miloš Vučević sa Gvidom Volfom  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Милош Вучевић са Гвидом Волфом Фото: Дневник.рс

Како је саопштено из кабинета градоначелника Новог Сада, министар покрајине Баден Виртемберг изразио је подршку Србији на европском путу и њеној посвећености евроинтеграцијама као спољнополитичком приоритету, и посебно нагласио позитиван однос Србије према проблему азиланата, и улогу коју има Србија од почетка мигрантске кризе.

"Реформа образовног система, и увођење дуалног образовања, од изузетног је значаја за даљи просперитет Србије, а ми смо спремни да помогнемо у имплементацији  система учења уз радну праксу", рекао је Волф и указао на значај што брже реализације инфраструктурних пројеката који су предвиђени у оквиру Дунавске стратегије ЕУ.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, како је наведено, представио је позитивне резултате фискалне консолидације и других економских мера које спроводи Влада Србије, како би се стварало повољно окружење за инвеститоре.

Он је истакао да је тако значајно промењена општа пословна клима у Новом Саду, и да за улагања у тај град влада све веће интересовање великих светских компанија, које су извозно орјентисане.

„Управо у Новом Саду реализован је значајан немачки инвестициони пројекат у Србији, отворен је развојно – истраживачки центар компаније Континентал, и то је сигнал и за остале немачке компаније да дођу у Србију“, рекао је Вучевић.

Он је нагласио да очекује да ће сарадња са покрајином Баден – Виртемберг и Градом Улм, који је побратим Новог Сада, бити продубљена и ојачана и током реализације пројеката у оквиру две титуле које је понео Нови Сад - Омладинска престоница Европе 2019.  и Европска престоница културе 2021. године.

Приликом данашњег сусрета, како је саопштено, министар у Влади покрајине Баден - Виртемберг Гвидо Волф, као високи функционер Хришћанско - демократске Уније (ЦДУ) канцеларке Ангеле Меркер, разговарао је са Вучевићем, уједно и потпредседником СНС - а, и о јачању сарадње између те две партије, и значају учешћа СНС - а у раду Европске народне партије, најјаче посланичке групе у Европском парламенту. 

„Министар Гвидо Волф предводиће делегацију покрајине Баден - Виртемберг, која ће следеће године посетити Нови Сад, договорено је на данашњем састанку у Штутгарту“, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5463
Најновије вести