Вучевић отворио Сајам спорта на Новосадском сајму

Трећи Сајам спорта, који Град Нови Сад уз подршку бројних спортских клубова и организација, организује на Новосадском сајму, данас је отворио градоначелник Новог Сада Милош Вућевић.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

„Сајам спорта једна је од најлепших и најлепршавијих сајамских манифестација, а при том не желим да подценим ниједну другу сајамску манифестацију и њихов економски значај. Посебно захваљујем врхунским шпортистима који су подржали овај сајам и који су, поред бројних обавеза, пронашли времена да присуствују данашњем отварању Сајма спорта“, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Не морају сви, каже Вучевић, да буду врхунски и професионални спортисти, али је важно да се рекреативно баве спортом.

„Не могу сви да буду репрезентативци, Боба Ковач, Вук Тодоровић или врхунски стонотенисер или Ивана Шпановић, али бављење спортом није увек вођено искључиво тим највишим професионалним достигнућима, већ пре свега здравом одрастању и формирању личности доброг човека и сигурно једној најбољој социјализацији сваког појединца“, рекао је Вучевић.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Селектор одбојкашке репрезентације Србије, актуелних европских првака, Слободан Ковач рекао је да му је посебно задовољство што је позван да подржи ову сајамску манифестацију.

„Промовисати спорт кроз ову врсту сајмова је изузетно важно. Гард Нови Сад је спортски град и очекивано је да једна оваква манифестација одржи контиинуитет, нарочито у Новом Саду. У овом граду сам провео најлепше дане моје каријере и, зато ми је било велико задовољство када сам позван да бдуем део ове манифестације. Спрот је здравље, треба га користити максимално, поготово у млађим селекцијама, ту долази до дружења и старања једне дисциплине, која ће сутра много да им помогне“, рекао је прослављени одбојкаш Слободан Ковач.

Он је позвао све да посете Сајам спорта на Новосадском сајму.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

 

 

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести