Вучевић: Новом Саду потврђен позитиван кредитни рејтинг

НОВИ САД: Међународна кредитна агенција Мудис (Moody's) оценила је кредитни рејтинг Новог Сада са "позитиван", док је прошлог пута био у рангу "стабилног", изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
vucevic
Фото: Град Нови Сад

То значи да је Нови Сад, заједно са Београдом и Ваљевом, поправио свој кредитни изглед, казао је Вучевић, наведено је у саопштењу.

"Чињеница да је агенција побољшала кредитне изгледе Града Новог Сада из ''стабилно'' у ''позитивно'' представља велико признање за наш град и рефлексију свега онога што радимо последњих година као градска влада. Побољшана прогноза кредитног рејтинга последица је стабилних финансија града, али и препорода пословне климе у нашој земљи".

Вучевић додаје да како економски наша земља напредује, тако се то одражава на све сфере друштва.

"Више се улаже у инфраструктуру, а захваљујући домаћинском начину пословања све више улажемо у културу, образовање и не мањка нам средстава за социјалну заштиту и спорт. Тај успех није само пука цифра или место на некој скали, већ треба да га осети сваки грађанин који данас живи у квалитетнијој и садржајнијој свакодневици", навео је градоначелник.

Напоменуо је да цифре занимају инвеститоре, као и да они гледају колико је стабилна средина у коју би дошли и проширили пословање.

Зато граду Новом Саду то признање значи у сваком смислу, нагласио је Вучевић.

"Ми се сваке године трудимо да савесно и ефикасно испланирамо буџет града и да одговорно управљамо новцем наших суграђана који уредно плаћају порез и вишеструко доприносе општем просперитету. Нове дугове не правимо, а старе који су последица раније лоше вођене политике, уредно враћамо. Честитам на успеху и високом рејтингу и Граду Београду, као најразвијенијем граду у Србији који има 40 одсто учешћа у националном бруто производу земље, као и Ваљеву", каже градоначелник Новом Сада.

Заједно доказујемо да исте постулате финансијског управљања и руковођења настоје да примењују и општине, рекао је Вучевић и додао да је очигледно да се локалне самоуправе воде политиком и порукама које долазе од председника Србије Александра Вучића.

Вучевић је честитао колегама из других градова и поручио да ће Нови Сад наставити да се развија

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести