Вучевић на радном ручку са делегацијом из Кине

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је радном ручку са делегацијом из НР Кине чији су се чланови данас састали и са председником и потпредседницима Скупштине Војводине.
1
Фото: Grad Novi Sad

Наиме, у Нови Сад је дошла делегација Националног комитета Свекинеске народне политичке консултативне конференције Народне Републике Кине, на челу са потпредседницом Ли Бин. Она је претходног дана разговарала и са председником Републике Србије Александром Вучићем и том приликом је закључено да свеобухватно стратешко партнерство двеју земаља јача у свим областима.

Kинеска делегација је током боравка у Новом Саду, у неформалном разговору са градоначелником, нагласила интензивирање сарадње у више сектора, попут економије и унапређивања инфраструктуре.

Фото: Grad Novi Sad

Саговорници су се осврнули и на пријатељске везе које имају две земље и два народа, као и на оне које од 1981. године Град Нови Сад негује са градом-побратимом Чанг Чуном. На радном ручку су разматране могућности сарадње градова Kине и онога што, кроз инвестиционе потенцијале, нуди Нови Сад.

Поред чланова кинеске делегације састанку је присуствовала и амбасадорка НР Кине у Републици Србији Чен Бо која је истакла као веома плодоносну сарадњу Града и Амбасаде, интезивирану у претходних неколико година и похвалила економски и привредни развој града, као и освајање титуле Европска престоница културе за 2021. годину.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести