Вучевић: Извођач ће уклонити све недостатке у обнови базена на Спенсу

НОВИ САД: Након што се појавила пукотина на плочицама у тек реновираном затвореном базену СПЦ „Војводина” и утврђено да постоје недостаци на преливном систему, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је на друштвеним мрежама нагласио да ће се утврдити одговорност оних који су довели до тог стања и да ће се тај базен вратити у употребу.
v
Фото: novisad.rs

Нећу дозволити ничији јавашлук, за ту инвестицију Град је дао 70 милиона, а Република 30 милиона. Имамо сто милиона разлога да откријемо пропусте и инсистирамо да се поправи учињено, написао је Вучевић на „Твитеру”, а целу ситуацију описао је на „Инстаграм” профилу.

Хтели смо да после 30 година откако је базен на Спенсу направљен, а 20 година откако цури вода, да га реконструишемо, поправимо и да му дамо ново рухо, да буде на корист и грађанима и спортистима. Уредили смо свлачионице, направили приступне рампе за особе с инвалидитетом, санитарне чворове заменили. Када сам 18. новембра прошле године обилазио радове, они су тада званично били завршени и кренуло је пуњење базена, поручио је градоначелник.


Сајмиште под балоном

Договорено је да дамо Спенсу паре за пројекат затварања балоном базена на Сајмишту за следећу зиму, све с грејањем воде и просторија, и то ће нас коштати око 40 милиона динара, најавио је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: Dnevnik.rs

Како је додао, идеја је да за следећу јесен имамо још један олимпијски базен – базен на Сајмишту, тиме ћемо базен на Спенсу да учинимо доступнијим грађанима.”


Фото: novisad.rs

Како је навео, олимпијски базен цури од 1999. године и због тога је постојао проблем и с електроделом.

Стога смо хтели да ставимо најмодерније и најлепше плочице. Кад је базен напуњен с 2.500 кубних метара воде, кренуло је тестирање и показало се да има недостатака око преливног система, што је мањи проблем. После пар дана тестирања појавила се и пукотина на плочицама у том делу од 25 метара. Спенс је и формално због тога анагажовао Факултет техничких наука у Новом Саду, њихова екипа је преузела контролу и требаће им 20 дана сигурно за санацију. Отклонићемо све што је лоше урађено и извођач радова ће бити обавезан да то све уради и да уклони све недостатке. Након тога ћемо утврдити чија је одговорност и како су радили извођачи. Не искључујем и одговрност људи у мом тиму који су били задужени за тај пројекат. Финасирали смо то, али нити сам цртао пројекат, нити сам лепио плочице. Када све ово погледам, испада да је најбоље ништа не радити, не можете да сносите одговорност, не можете да погрешите, пустите да то цури још 20 година, па ће доћи неко други. Не могу да вратим време уназад. Да сам знао да нешто није у реду, сигурно не бих 18. новембра ишао да обиђем радове. Ово нам је поука да морамо бити много обазривији. Очекујем да нам крајем јануара или почетком фебруара Факултет техничких наука представи пројектни задатак за израду пројектно-техничке документације, казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

С. К.

zdenka djurić
17.01.2021 • 16:08
U tržišnoj ekonomiji, bitno je pitanje naziva firme koja je izvodila radove.
EUR/RSD 117.5791
Најновије вести