Вучевић: Бициклизам је понос Новог Сада

Указана ми је велика част да говорим на панелу самита "Velocity 2022", где сам са задовољством пренео искуства нашег града на пољу развоја бициклистичког саобраћаја. Питања која су била у фокусу су тренутно стање бициклизма у Новом Саду, статистика активних возача, будући циљеви и колико је Нови Сад учио од других градова и копира најбоље праксе из целог света, написао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на свом Инстаграм налогу.
1
Фото: Инстаграм Милош Вучевић

"Са поносом сам истакао да је у Граду Новом Саду активно готово 40.000 редовних бициклиста. Радимо на инфраструктури, стазама, рентирању бицикала, постављамо станице за јавну поправку бицикала. Упознао сам учеснике са захтевним радовима на сређивању стаза на Футошком путу, као и уклањању пруге на стази на Детелинари и реконструкцијом Позоришног трга, како би бициклистима био дозвољен улаз из Јеврејске и да би се грађани више подстакли да долазе бициклом у центар, уместо аутомобилом", истакао је Вучевић.

Он је напоменуо да се изазови са којима се новосадски бициклисти сусрећу тичу безбедног паркирања и то што сремска страна готово да и нема бициклистичке стазе на Мосту Слободе,

"Општи циљ Града је да наш Нови Сад буде препознатљив и функционалан као бициклистички град. Град Нови Сад континуирано улаже средства у проширење мреже бициклистичког саобраћаја, која се тренутно распростире у дужини од преко 90 км. У периоду од 2012. до 2020. године изграђено је 22,5 км нових бициклистичких стаза" рекао је Вучевић.
Према његовим речима, резултат сарадње и рада на развоју бициклистичког саобраћаја у протеклих 10 година види се и у стабилном расту броја свакодневних бициклиста за готово 300%.

"Цифре за понос, али нећемо стати, бициклизам је будућност Новог Сада!", истакао је градоначелник.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести