Вучевић: Нови Сад ће добити четврти, али и пети мост

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је данас да је у плану да Нови Сад добије мост у оквиру обилазнице око града, али и још један у оквиру Фрушкогорског коридора.
most vucevic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

„Ових дана се прича о четвртом мосту у оквиру обилазнице око Новог Сада, али да вас подсетим и да је у плану пети мост који је део Фрушкогорског коридора. Тај мост је планиран да се гради низводно од Новог Сада и који, суштински, треба да растерети град од тешког саобраћаја. Тај мост ће бити права конекција за теретни саобраћај између аутопутева Е70 и Е75, преко Фрушкогорског коридора“, рекао је Вучевић новинарима.

То се тиче моста-обилазинце, како је рекао Вучевић, Град је формирао радну групу.

„Ангажовали смо људе различитих струка и професија да би Новосађани добили најбоље могуће решење. Наша је идеја да следеће године добијемо идејни пројекат, и да након тога на јединствено уговарање за пројектовање и извршење, да не бисмо имали два тендера“, рекао је Вучевић.

Како је истакао, око 11 милиона евра ће бити потребно за решавање имовинско-правних односа на том потезу.

„Али то ће бити спас. Тај мост није никаква наша новотарија. Тај мост постоји по Генералном урбанистичком плану Новог Сада из 1963. године. По плановима је старији од Моста слободе. Мислим да ће бити фантастичан јер ће имати више улазно-излазних рампи и то ће бити нешто што ћемо имати по први пут у Новом Саду“, навео је Вучевић.

Како је објаснио, наведено је да је мост у оквиру обилазнице око Новог Сада како би био од националног интереса.

 „За нас је то веома важно. Овако смо у рангу Фрушкогорског и Моравског нивоа. После тога, када се извучемо из ове кризе са короном, можемо сами да финансиртамо изграду бициклистичко-пешачког моста“, рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести