Висока школа струковних студија МПК донирала Богословију

Значајан део намештаја и опреме Високе школе струковних студија за менаџмент и пословне комуникације (МПК), која је лане пресељена у Нови Сад, та високообразовна установа поклонила је Карловачкој богословији.
1
Фото: Dnevnik.rs

Вредан поклон, који обухвата, између осталог, више од стотину различитих столица, комплетан мали кабинет с 30 столица и девет клупа, десет компјутерских и неколико других столова, два комплета за видео-бим, полице, витрине, држаче за звучнике, пренет је јуче у Богословију, у присуству оснивача и садашњег председника Савета Високе струковне школе Душана Ристића, некадашњег директора проф. др Миладина Калинића и в. д. ректора Богословије „Свети Арсеније” протојереја мр Јована Милановића.

Осим тога, дародавац је вољан да поклони Богословији и део школске библиотеке, што ће након одабира наслова који су потребни МПК-у, бити највероватније ускоро и реализовано.

У Карловачкој богословији, у којој, иначе, постоји потреба за обнављањем школског инвентара и учила, тај дар с радошћу је прихваћен.

– Господин Душан Ристић је својевремено приликом једног разговора споменуо могућност пресељења школе у Нови Сад и тада је наговештено да би, с обзиром на то да је мобилијар новијег датума, могао да га поклони Богословији – рекао је в. д. ректора Јован Милановић. – Касније је он ту идеју потврдио и исказао вољу да изађе у сусрет нашој школи, пре свега у контексту великог јублија – 225 година постојања Богословије и чињенице да је, како је он то рекао, то школа од великог значаја, и идентитетски битна за народ и за цркву.

Фото: Dnevnik.rs

По Милановићевим речима, велики део намештаја биће искоришћен за опремање компјутерске сале и учионица и проторија у којима се реализују  различите секције.

– Захваљујући том дару, учинићемо наш простор лепшим и пријатнијим за боравак и рад. Веома смо захвални Душану Ристићу на поклону и помоћи најстаријој богословској кући код Срба – истакао је Милановић.

Како сазнајемо од Душана Ристића, Висока школе струковних студија за менаyмент и пословне комуникације, која је првобитно отворена у Новом Саду, а по куповини некадашње управне зграде карловачке циглане или шпитаља из 18. века, почела да ради у Карловцима 2004. године, сада поново ради у највећем граду Војводине због тога што је број студената опао.

– Школа је врло успешно радила до 2012/13. и онда је број студената нагло почео да пада, као и на другим приватним факултетима – објаснио је  Ристић. – Саветовали су нас, и ми смо решили да школу пребацимо поново у Нови Сад. Закупили смо простор у Улици Модене 5 и она сада тамо функционише. Овај објекат сада продајемо. Најпогоднији је за образовање, јер је прилагођен за обављање наставе. Погодан је за старачки дом, могао би бити и мали хотел, али и болница, и можда би то било најбоље решење, пошто је то зграда најпре и била.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести