Весели вртић пун дечјег смеха

Клуб родитеља и васпитача у обданишту „Весели вртић“  је обележио годишњицу постојања.
vrtic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Бројне активности реализоване су у оквиру Клуба, а захваљујући залагању родитеља и пријатеља, вртић је добио различите реквизите за дечју игру, попут адреналинске стене, малих голова за фудбал, возића, као и својеврсну летњу учионицу. Том приликом уручене су и захвалнице родитељима – члановима Клуба, као и пријатељима, односно представницима друштвено одговорних предузећа, која су на различите начине улагала у вртић.

– Наша сарадња с родитељима значајна је управо због тога што ресурсе уједињујемо за добробит наше деце – истакла је главна васпитачица „Веселог вртића“ Весна Вучковић. – С нама су колеге из других вртића јер желимо да их охрабримо да и они покушају да пронађу и препознају родитеље који су друштвено одговорни и активни. Родитељи су нам доводили различите професионалце у разним областима. Имали смо радионице о безбедности деце на интернету, здравој исхрани, долазио нам је Центар за подстицајну негу с темом деце којој је потребна подршка...

У оквиру свечаности, деца су и сама показала на који начин користе реквизите за забаву и шта највише воле.

– Највише волим да играм фудбал – рекао је шестогодишњи Коста. – Имамо тренера, али обично не играмо тако да имамо судију. Онда би било „картона“ и стално мање играча, и то би било глупо. Овако нема испадања и буде нас шесторица у једној екипи. Планирам и да тренирам фудбал, само док мама нађе клуб у којем има места.

Фото: Dnevnik.rs

– Ми смо један тим, сјајна екипа, веома мотивисана, која се окупила око идеје да деци учини доступним различите квалитетне садржаје – објаснила је једна од мајки, чланица Клуба родитеља и васпитача Оливера Смиешко Боканић. – Сви знамо да предшколско васпитање и образовање има важан утицај на развој детета и да представља основ за каснији успех у животу. Можемо претпоставити да ће деца морати да буду спремна да непрестано уче и усавршавају се, те ће самопоуздање, отвореност, радозналост и креативност бити кључни за њихово сналажење у животу. За годину учинили смо много. Деца нас дочекују с осмехом и не желе да иду кући. То нас мотивише да наставимо да се трудимо даље и још више.

Текст и фото: Б. Павковић

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести