Велико интересовање за Егзит, долази 30 одсто више страних гостију

За овогодишњи ЕXИТ фестивал влада највећа потражња у његовој деветнаестогодишњој историји, саопштио је организатор.
egzit, Dnevnik/Jelena Ivanović
Фото: Дневник/Јелена Ивановић

„Иако су и протеклих неколико година били рушени дотадашњи рекорди посете, већ сада је извесно да ће ове године и они бити надмашени. Новосадски хотели су већ недељама распродати, док је ограничена количина смештаја остала само у Егзит кампу и приватним апартманима. На Петроварадинској тврђави се увелико обављају радови на подизању око 40 бина и зона широм фестивалског простора, чији ће капацитет ове године бити додатно проширен“, каже се у саопштењу.

Први гости из преко 90 земаља света у Нови Сад долазе већ почетком јула, а управо број иностраних гостију бележи највећи раст, па ће их у Новом Саду бити најмање 30 одсто више него претходне, такође изразито успешне године.

Оснивач Егзита, Душан Ковачевић, каже да је фестивал већ годинама у константом расту, али да се ово издање додатно издваја од претходних.

"Готово свакодневно стижу похвале из целог света за овогодишњи музички програм, састављен од неких од водећих светских звезда рокенрола, електронске музике, хип хопа и других музичких праваца, чији хитови заједно броје више десетина милијарди прегледа” . Ускоро гасимо продају на појединим иностраним тржиштима, јер се капацитет брзо пуни, а желимо да финалне серије улазница задржимо за нашу домаћу и регионалну публику, која је увек звезда фестивала изнад свих других", каже Ковачевић.

По први пут предњачи први дан, односно велико отварање фестивала, који ове године носи назив OPENS Day у част титуле Новог Сада који је Омладинска престонице Европе за 2019. годину. Велико интересовање није изненађујуће, имајући у виду да ће у четвртак 4. јула да наступи један од најзначајнијих рок бендова свих времена The Cure и по многима најпопуларнији светски DJ Carl Cox.

Иако су новосадски хотели распродати, свима који планирају да се упуте на фестивал на располагању су преостали приватни апартмани, као и смештај у званичном Егзит кампу на Штранду. Камп ће бити отворен од 2. до 9. Јула.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести