"Велике лутке" на Градић фесту у Петроворадину

НОВИ САД: Током Фестивала уличних свирача "Градић фест", који ће бити отворен 25. августа, биће изведен спектакл "Les Poupées géantes" – "Велике лутке" Француског театра Trance Express, једног од водећих европских театара, којим ће званично бити отворена овогодишња новосадска улична манифестација, најавили су организатори.
w
Фото: Youtube Printscreen

Како је најављено, поворка манифестације кренуће у четвртак 25. августа у 19:30 на раскрсници Булевара Михајла Пупина и улице Жарка Зрењанина, у Новом Саду.

Занимљива поворка, коју ће чинити три лутке, налик порцеланским, високе пет метара, са великим кринолинама које ће заузимати исту ширину, изводиће оперске арије, као и оригиналну и популарну музику.

Током шетње лутке ће пратити 12 бубњара и перформера који ће изводити уличне спектакле, тако ће се оперска извођења мешати са комичним скечевима на земљи, што ће бити читава експлозија боја и звукова.

Након перформанса " Trans Express трупе", публика ће имати прилику да ужива у извођењу познатог италијанског састава "Бандакадабра", као и домаћих уметника, док ће на самом крају вечери наступити мултимедијални уметник Урош Ђурић, у улози ди-џеја.

"Градић фест" је културно-туристичка манифестација која се од 2001. године одржава у Новом Саду.

Grad Petrovaradin
12.08.2022 • 09:50
Samo fali Đuričić dobošar.
EUR/RSD 117.3078
Најновије вести