Ускоро обнова терена за истрчавање паса у Петроварадину

Нашој редакцији недавно се јавила читатељка из Петроварадина, која нам се пожалила на стање у коме се налази игралиште за истрчавање паса у том делу града.
1
Фото: Dnevnik.rs

Причу је поткрепила и фотографијама које је сама направила. Тим поводом контактирали смо с помоћницом директора ЈКП „Градско зеленило” за комерцијалне послове и туризам Јеленом Будимчић јер то предузеће задужено за одржавање зеленила на тим површинама, али и поправку мобилијара. Она нам је рекла да је техничка оператива предузећа недавно обишла терен, под надзором Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције.

– Констатовано је да постоје трагови оштећења у свим просторима који су претворени у игралишта за истрчавање паса у граду, због свакодневног коришћења, али чешће због неодговарајућег коришћења од несавесних власника паса – казала је Јелена Будимчић. – Врло често се дешава да у простору који је намењен малим псима можемо видети и велике, те они додатно доприносе оштећењу реквизита који су намењени мањим расама. У наредном периоду, по налогу надзорних служби, кренуће поправка и уређење тих простора, а први терен који ће бити обновљен биће управо је онај у Петроварадину. Затим ће наше екипе наставити да поправљају и остала оштећења на другим местима. Што се тиче травнате површине, она се коси до осам пута годишње, по унапред предвиђеној динамици.

Тренутно у различитим деловима града постоји 11 простора који су ограђени и опремљени за истрчавање паса. Сваки од њих садржи клупе, корпе за отпатке, затим разне справе за анимирање кућних љубимаца и други пропратни мобилијар.

И. Бакмаз

Фото: Приватна архива

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести