Улици назив по др Ђури Јовановићу

Чланови Комисије за називе делова насељних места и јавних служби утврдили су на јучерашњој седници предлог да се катастарској парцели 540/57, на предлог Историјског архива Града Новог Сада, да назив Улица др Ђуре Јовановића Киндера, по том лекару-педијатру.
skupstina grada
Фото: skupstina.novisad.rs

На седници је утврђен и предлог да се катастарској парцели 540/63 да назив по чувеном српском математичару и астроному, климатологу и геофизичару професору Милутину Миланковићу. Комисија је утврдила и предлог да се улици на КП 7104, 7130/4 и 7131/5 у КО Нови Сад ИИ (код Улице Јернеја Копитара) да назив по Имреу Борију, књижевном историчару, универзитетском професору и добитнику Октобарске награде Града Новог Сада 1968. године.

Чланови Комисије одлучили су и да се утврде продужеци за Улице Ленке Дунђерски и Цетињске улице у Новом Саду, као и продужетак Улице Стевана Синђелића у Руменки, по улицама на које се настављају.

Након што мишљење дају национални савети мађарске, словачке и русинске националне мањине и Савет Града Новог Сада за међунационалне односе, а надлежни покрајински секретаријат да претходну сагласност, Скупштина града ће расправљати о прихваћеним предлозима.

С. С.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести