Ученица из Степановићева осваја медаље у џудоу

Ученица шестог разреда ОШ „Алекса Шантић” из Степановићева Богданка Чанковић освојила је у септембру друго место на Првенству Србије у џудоу за млађе пионире.
е
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Првенство је одржано у Зрењанину, где је Богданка у категорији до 56 килограма и у јакој конкуренцији, заузела друго место. Талентована девојчица тренира у џудо клубу „Омладинац” у Степа­новићеву, и то већ шест година, током којих је освојила један пехар и око 30 медаља. Често иде на такмичења, за која се припрема на тренинзима који се одржавају три пута недељно. Каже да јој тренирање џудоа даје снагу и самопоуздање, а с узбуђењем говори о свом почетку.

– Отишла сам на први тренинг да бих видела како то изгледа и одмах ми се свидело – рекла је Богданка. – На почетку, мама и тата нису хтели да ме упишу јер су се плашили, али некако сам их с временом наговорила. Прво сам научила падове, а затим и технике и веома добро ми је кренуло.

Осим џудоа, она игра и фолклор осам година, а каже да веома лако постиже све иако је свако вече на тренинзима. На питање како се усавршава, Богданка одговара да, осим тренинга, гледа на интернету покрете добрих џудиста, након чега се труди да их понови на тренингу, а затим и на такмичењима. Као своје идоле, наводи Немању Мајдова, Александра Кукоља и Дарију Билодид, али истовремено наглашава да је и сама себи идол.

Уз шалу, Богданка нам је признала да помоћу вештина које научи на тренинзима, код куће успева да победи и 12 година старију сестру, која је понекад задиркује. Она истиче да жели да настави да се бави тим спортом и једног дана баш она постане светска шампионка у џудоу.      

К. И. И.

 

Пројекат „Приградска насеља Новог Сада” је суфинансиран од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести