У сусрет другом Међународном фестивалу „Мултимост фест”

У склопу припрема за за друго издање Међународног фестивала дечјег и омладинског анимираног филма „Мултимост фест”, који се одржава у Сремским Карловцима и Новом Саду, расписан је конкурс за пријаву филмских остварења.
Baner
Фото: Printscreen

Пријаве треба слати до 31. јула, а образац се може преузети са сајта фестивала (mmfest.rs) или преко платформе FilmFreeway.

Конкурс је намењен домаћим и страним ауторима који стварају за децу и младе, али и самој деци, омладини и студентима, односно, аниматорима свих узраста и степена образовања. На конкурсу постоје четири категорије. Прву категорију чини дечје стваралаштво – филмови деце до 15 година, док је друга стваралаштво младих и обухвата филмове младих од 16 до 19 година. У трећу категорију спадају „Студентски филмови”, а у питању су филмови младих који изучавају анимацију на академском нивоу. Четврта категорија су „Филмови за децу и младе”.

У свакој категорији биће додељена прва, друга и трећа награда. Гран при додељује се један за филмове из категорије „Филмови за децу и младе” и један за остале три категорије.

Конкурс је расписао Студио ДОМ из Сремских Карловаца, који је и организатор фестивала под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, општине Сремски Карловци и Градске управе за културу Новог Сада.

Овогодишњи, други по реду „Мултимост фест” биће одржан од 30. септембра до 3. октобра.

З. М.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести