У Сремским Карловцима улична продаја само с тезги

У Сремским Карловцима улични продавци сувенира и других производа не могу више да се баве тим послом на месту и онако како су то дуги низ година радили.
Ulične tezge u Sremskim Karlovcima Foto: Dnevnik.rs
Фото: Уличне тезге у Сремским Карловцима Фото: Дневник.рс

Према речима руководиоца општинског Одељења за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине Живорада Милановића, до одређивања коначне локације приликом проширења пешачке зоне и партерног уређења центра, уличном продајом грађани се могу бавити на делу Трга Бранка Радичевића где су распоређене тезге.

„Оспособили смо 17 од укупно 20 тезги које имамо и поставили их на трг“, каже Милановић.“ Преостале три планирамо да оспособимо за употребу до априла, што зависи од расположивих пара. Излагачи ће тезге користити без посебне накнаде, односно њихова употреба ће бити могућа уз плаћање таксе за заузеће јавне површине за продају предмета кућне радиности, сувенира, ручних радова и сличног.“

Милановић каже да ће се продаја одвијати током целе године у две сезоне. Лети ће сезона трајати од 1. априла до 31. октобра, док зимска почиње 1. новембра и завршава се 31. марта. Цена заузећа у летњем периоду износи 120 динара по квадратном метру, а у зимском упола мање.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести