У Сремским Карловцима радно време трговина од 6 до 21 сат

Према јучерашњој одлуци Штаба за ванредне ситуације, у Сремским Карловцима је од данас ограничено радно време угоститељских објеката који немају летњу башту до 21 сат, док локали који је имају, у том отвореном делу могу да раде до 23, а у затвореном до 21 час.
sremski karlovci, ssusnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Продавнице такође треба да ограниче радно време. Према одлуци Штаба трговине могу да раде од 6 до 21 сат,а у деловима маркета где трговци пружају услуге купцима, истовремено на четири квадратна метра може бити један човек. Трговци су обавезни да на улазу у објекат истакну колико људи може да буде у исто време у локалу.

Наредба којом се ограничава радно време трговина, не важи за апотеке и бензинске пумпе на територији карловачке општине.

Штаб је јуче донео одлуку којом се забрањује организовано окупљање више од десеторо људи на просторима за јавне намене, како у затвореном, тако и у отовреном делу. Прописано је да они који се нађу у јавним просторима обавезно морају да носе заштитне маске и поштују растојање од најмање метар и по.

Штаб је задужио општинско Одељење за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине да обавести угоститеље о донетим мерама, а Одељење за инспекцијске послове да контролише њихову примену.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести