У Сремским Карловцима одношење смећа скупље 10 одсто

Цена изношења смећа по члану домаћинства у Сремским Карловцима од 1. априла већа је за 10 одсто, сазнајемо у Јавном комуналном предузећу „Белило“.
Sremski Karlovci, odnošenje smeća Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Грађанима Сремских Карловаца изношење смећа по члану домаћинства до сада је наплаћивано 146,33 динара, у шта је урачунат и ПДВ, а од 1. априла они ће плаћати 160,96 динара за ту услугу.Како каже директор „Белила“ Горан Лукић, до повећања је дошло због усклађивања са реалним ценама.

– И са овим повећањем цена одношења смећа нижа је у односу на ону у Новом Саду – каже Лукић. – Новосадска „Чистоћа“ ту услугу наплаћује 162,69 динара. У Карловцима људи претежно живе у кућама и реално праве већу количину отпада од суграђана који живе у становима. Ово повећање биће им исказано на рачунима које буду добили у мају.

Од априла почиње и наплата накнаде за депоновање отпада. Она ће се зарачунавати и грађаним и предузећима, а износиће 77 динара са ПДВ-ом. Према Лукићевим речима, годинама се смеће односи на инђијску депонију, јер у Карловцима

није урбанистичким плановима предвиђено место за тако нешто. За сваки кубни метар депонованог отпада инђијској општини се плаћа 500 динара, што месечно кошта 400.000, док на годишње износи око пет милиона динара.

– Та цена од 500 динара по метру кубном није фиксна и ускоро се може десити да буде и промењена – напомиње Лукић. – Према расположивим подацима, цена за депоновање отпада по метру кубном може бити највише 2.400 динара.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести