У Сремске Карловце приспели снег и екипе Циклонизације (фото)

Током јучерашњег преподнева радници Јавног комуналног предузеђа „Белило“ у Сремским Карловцима потрошилису око две тоне соли да би с коловоза и тротоара отопили и тиме уклонили снег који је „промашио“ календар и уместо зимус, пао неколико дана пошто је стигло пролеће.
З. Мл./Сремски Карловци
Фото: З. Мл./Сремски Карловци

Како сазнајемо од шефа Зимске службе у „Белилу“ Мирка Шарића, радници су на улице изашли у 7 сати и постарали се да главне приоритетне улице очисте, а посебно успоне, којих у Карловцима има доста, при чему је коришћена и механизација предузећа.

Снег је чишћен и с пута који води до Стражилова јер се тамо више задржао због смањеног промета. „Белило“ је интервенисало и на путу према Индустријској зони у Просјаницама.

Фото: З. Мл./Сремски Карловци

Шарић каже да су радници Зимске службе спремно дочекали и вече када је било најављено да ће снег интензивније да пада, а температуре бити ниже. Додаје да су током зиме, која је била изузетно блага, интервенисали свега три пута, и то, како каже, базначајно. У више наврата су дежурали, али није било потребе за реаговањем.

Текст и фото: З. Мл.

Дезинфиковани јавни и верски објекти

Три екипе новосадске „Циклонизације“ јуче су дезинфиковале јавне и верске објекте у Сремским Карловцима. Реч је о мерама за спречавање појаве и ширења инфекције коронавурусом, које је наложио карловачки Штаб за ванредне ситуације. У сарадњи с ЈКП „Белило“, радници „Циклонизације“ дезинфиковали су унутрашњост амбуланте, ОШ „23. октобар“, Полицијске станице, поште, Поштанске штедионице, Ерсте банке, просторије Црвеног крста, Ватрогасни дом, Магистрат, Карловчку гимназију, цркве, део Патријаршијског двора, Карловачку богословију, део Богословског интерната, јавни тоалет, зелену пијацу и три камиона „Белила“ који свакодневно односе отпад на депонију у Инђији.

Фото: З. Мл./Сремски Карловци

По речима менаџера за односе с јавношћу у „Циклонизацији“ Дарија Аћимовића, третманима су били обухваћени и околина поменутих објеката као и други простори на којима се окупља већи број људи.

Фото: З. Мл./Сремски Карловци

– У питању су додатне мере којима општина Сремски Карловци чува здравље и животе грађана и делује у смеру спречавања ширења епидемије коронавируса – каже Дарио Аћимовић. – Сви третмани изведени су дезифицијенсом који делује на све типове вируса, бактерија и гљивица. Дезифицијенс се распршава ручним пумпама, електричним и моторним аеросол генераторима и леђним моторним прскалицама.

Аћимовић напомиње да третмани дезинфекције нису опасни по кориснике простора након извођења.      

Текст и фото: З. Мл.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести