У карловачким локалима броје госте на прсте

Дан након проглашења ванредног стања у Србији због коронавируса, општински Штаб за ванредне ситуације у Сремским Карловцима наложио је угоститељским објектима да скрате радно време до 20 сати, а пошто је после тога уведен и полицијски час, у већини случајева локали раде још краће.
1
Фото: Dnevnik.rs

Таква је ситуација и с продавницама прехрамбене робе, у којима су, у складу с препорукама и сопственим пословним политикама, одредили дужину рада запослених.

У већини случајева трговци имају заштитне маске и рукавице приликом рада и полако се сви придржавају проиписане наредбе о одстојању, односно броју муштерија које примају у продавнице. Квасац је производ који већ десетак дана не може да се пронађе у трговинама, док брашна понегде повремено нестане, али врло брзо стигну нове количине.

Последице ограничења кретања људи најтеже подносе угоститељи. Упркос примењеним свим мерама предострожности, недовољан број гостију прелази прагове угоститељских локала да би пословали позитивно.

– Већ у суботу, дан пред проглашење ванредног стања, осетио се пад броја гостију, а у недељу их је било три пута мање него иначе – каже менаyер популарног карловачког локала „Бермет Вилла” Радован Станковић. – О броју гостију у понедељак не вреди ни говорити. Имамо услове да испоштујемо наредбу да у објекту не буде више од 50 људи, али шта нам то вреди када њих у току целог дана нема толико. Очекујемо сваког дана да држава донесе одлуку о затварању, а ако се то не деси, сами ћемо то морати урадити због пада промета. У оваквој ситуацији, нажалост, заборавља се на приватни сектор.

Карловци се у погледу снабдевености апотека маскама и дезинфекционим средствима не разликују од осталих места, па ако је судити по томе, није чудо што мало ко има маску на лицу на улицама.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести