У Инђију на посао из Петроварадина и Сремских Карловаца

У оквиру Дана каријере, који је организован у просторијама Месне заједнице Петроварадин житељи су јуче имали прилику да конкуришу за радно место у производном погону компаније “ИГБ Аутомотив” у Инђији.
Dani karije u Petrovradinu Foto:Dnevnik.rs/ S. Šušnjević
Фото: Dnevnik.rs

Кандидатима је стручни тим представио компанију и упознао их са начином пословања и запошљавања, са системом обуке, као и о могућностима напредовања.

Како су објаснили из ове компаније, на овај корак су се одлучили услед проширења производних капацитета, па је ове године расписан конкурс за пријем 200 нових радника у производном погону са подручја општине Ириг, Сремских Карловаца и Петроварадина. Тако је 10. априла организовани Дан  каријере у МЗ Ириг, јуче у МЗ Петроварадин, а данас од 10 до 13 грађани ће своје биографије моћи да предају у Скупштини општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1. Конкурс траје до краја априла, а кандидати који нису били у могућности да дођу у месне заједнице биографије могу доставити компанији путем имејл адресе prijava@bauerhin.rs.

Из компаније су објаснили да степен стручне спреме, старост и пол нису услов приликом запошљавања, јер изабрани кандидати пролазе обуку у трајању од три месаца. Сва радна места су у производном погону, ради се у две или три смене, у зависности од радног места и способноисти кандидата, а за житеље ове три општине обезбеђен је организовани превоз.

Из компаније су објаснили да степен стручне спреме, старост и пол нису услов приликом запошљавања, јер изабрани кандидати пролазе обуку у трајању од три месаца

Тања Радојевић  која је након две деценије рада остала без посла каже да, иако је спремна да учи и ради, тешко може да нађе посао, јер има преко 45 година.

„На многа места сам слала биографију али нисам позвана никада на разговор. Мислим да године нису битне, већ је битна воља да се ради, а коју ја имам“, рекла је Тања и додала да је обавештење о Дану каријере видела на огласној табли близу зграде у којој живи, па је одлучила да дође, јер, како каже, нема шта да изгуби.Један од кандидата ког је екипа „Дневника“ затекла у МЗ Петроварадин је био Иван Ђорић.

„Имам искуство у овом послу, јер сам шест месеци радио у погону једне фабрике у Новом Саду која се бави исто делатношћу. Због тога сам се и одлучио да конкуришем у компанији „ИГБ Аутомотив“, јер знам шта ме чека, а осим тога потребан ми је посао.“

Међу заинтересованима била је Ивана Ускоковић која, тек завршила школовање и дошла је у пратњи пријатеља.„Нисам још никада радила, а обавештење о Дану каријере сам видела у пролазу, па сам одлучила да окушам срећу. Надам се да ће ме позвати на разговор, јер ми је посао преко потребан и желим да радим.“

Компанија „IGB AUTOMOTIVE“ отворена је пре десет година у Инђји и упошљава више од 2200 радника. Основана је 2007. године од стране компаније „I.G.Bauerhin GmbH“ из Немачке која се бави производњом грејача за аутомобилска седишта, грејача за волане, сензора за заузеће седишта аутомобила, каблова за грејаче седишта и електричних контролних јединица. Производи су намењени реномираним купцима из аутоиндустрије попут волксвагена, аудија, мерцедеса, шкоде, опела и нисана.

С. Ковач

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести