Труднице добиле паркинг-места код свих улаза у Биг шопинг центар

Првих шест паркинг-места за труднице у Новом Саду обележено је код свих улаза у „Биг” шопинг центар.
ParkingZaTrudnice-BLU_0003
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Иницијативу је још у септембру покренуло београдско Удружење „Мамин сан” с циљем да се женама током другог стања што више олакша кретање. Иницијативу су подржали Град Нови Сад и организација „Мамаријум”, као и „Биг” шопинг центар.

Идеја о обележавању посебних паркинг-места за труднице потекла је након анкете коју је спровело Удружење „Мамин сан”, а у којој је учествовало више од 600 труднца. Анкета је показала да 75 одсто жена током трудноће вози ауто, а 96 одсто њих сматра да је неопходно увести паркинг-места за труднице.

„Чини ми се да је из године у годину све теже наћи паркинг-место, а наша жеља је да олакшамо трудницама кретање кроз град“, рекла је председница Удружења „Мамин сан” Данка Тодоровић.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

„Циљ је да то паркинг-место не важи само за жене у другом стању већ и за мајке с децом.“

Представница Удружења „Мамаријум” Дуња Стајић изразила је велико задовољство и захвалила се организаторима у име свих новосадских трудница и мајки.

„С обзиром на то да трудноћа има своје физиче изазове, елиминацијом макар једног стресног фактора свакодневног живота труднице, као што је дуго тражење места за паркирање, води нас корак ближе ка друштву и окружењу које желимо да изградимо“, рекла је Дуња Стајић.

Прва паркинг-места за труднице подржала је и позната глумица Јована Балашевић.

„Драго ми је што су труднице добиле своја паркинг-места и надам се да ће их убудуће бити широм града“, рекла је Јована Балашевић.

„Жене у другом стању треба да третирамо с поштовањем, да им укажемо бригу и пажњу јер оне то свакако заслужују.“

Отварањем првих паркинг-места за труднице послата је порука подршке за све труднице, али и апел другим институцијама да се прикључе акцији да би суграђанкама олакшале свакодневицу током трудноће.

С. Ковач

Фото: Дневник (Б. Лучић)
Peki
04.11.2017 • 21:38
Bravo samo tako nastavite
EUR/RSD 117.5804
Најновије вести