Трке на Мишелуку првог викенда у јуну

Сезона кружних ауто трка почиње, а прва у овогодишњем календару Спортског ауто и картинг савеза Србије биће Велика награда Новог Сада, која се одржава 2. и 3. јуна на стази Мишелук.
trke, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

„После дуго година, ово такмичење ће имати међународни карактер, а наступаће такмичари из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније. Уз главне трке, љубитељи аутомобилизма ће имати прилику да уживају и у атрактивним дешавањима која ће бити организована у ревијалном програму између трка и тренинга, а за сада их чувамо као велико изненађење за публику“, истакао је Марко Сандики, председник Спортског ауто мото и картинг клуба 021, који, као и претходних година, организује предстојећу трку.

Највеће гужве и највише такмичара и ове године очекују се у прве две класе – Националној класи Мали Н и Националној класи Хибрид. У обе те трке учествоваће више од 20 такмичара.

Ове године, на 36. традиционалној трци на Мишелуку, биће уведена и нова класа – 1600, која ће бити изузетно атрактивна за публику и возачи ће у њој први пут да покажу своје аутомобиле и умеће – управо у Новом Саду.

У петак, 1. јуна, непосредно пред тркачки викенд, на Тргу слободе у Новом Саду ће бити организована промоција трке, али и безбедности у саобраћају. На тргу ће бити изложени најбољи тркачки аутомобили, организоваће се полигон за курс безбедне вожње са симулаторима, уз подршку партнера у организацији – националне Агенције за безбедност саобраћаја.

Генерални покровитељ трке Велика награда Новог Сада 2018. је Град Нови Сад.

Р. Д.

Nenad
12.05.2018 • 11:05
Opet guzve, opet maltretiranje gradjana..Dokle vise?
EUR/RSD 117.5790
Најновије вести