Три дана некомерцијалне музичке сцене у Еђшегу

Пето издање музичких екскурзија „Поцкет Глобе” циклуса, који ће овог пута обухватити и радионицу „Јуст листен / Само слушај”, биће одржана од петка, 21. фебруара, до недеље, 23, у Културној станици „Еђшег”, Антона Чехова 4.
Edjseg/R. Hadzic
Фото: Р. Хаџић

На тему музике, импровизације и медитације, у петак, 21. фебруара, у 18 часова, биће одржана радионица коју ће предводити музичар Даниел Море. Учесници ће бити у прилици да науче како да уживају и истражују музику као вид комуникације и самоизражавања, а улаз је отворен за све и бесплатан.

Концерт младог новосадског импро/yез трија „Лављи дани дима”, чији је Даниел Море члан, биће одржан у суботу, 22. фебруара, у 20.21 часова, такође у Културној станици „Еђшег”. Осим Даниела, који свира контрабас, трио чине и Димитрије Јаковљевић на електричној гитари и Лав Ковач на бубњевима. Цена улазнице је 300 динара, а може се купити на продајним местима „Гигс тикса” или путем интернета.

Последњег дана музичке екскурзије, у недељу, 23. фебруара, у 20.21 час у „Еђшегу” ће наступити група музичара „Схира Утфила”, која негује сефардску музику. Улазнице по 300 динара могуће је купити на продајним местима „Гигс тикса” или путем интернета.

„Поцкет глобе” – yепне музичке екскурзије покренуте су у септембру прошле године, као промоција некомерцијалног звука и великих имена актуелне светске музичке сцене.

Д. А.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести