Треће вече Serbia fashion week-а у знаку дизајнера

Треће вече „Serbia Fashion Week”-а отвориле су ревије младих талената, кроз које су се представили финалисти домаћег и интернационалног модног такмичења, који су нам донели своје виђење моде, испуњене бојама и различитим облицима.
d
Фото: Светлана Браун

У истом блоку видели смо и тринаестогодишњу Тару Катарину Ћирковић, која је приказала своју прву колекцију, којом доминирају хаљине с много шаренила и занимљивих принтова.

У другом блоку Анђела Аја Вучинић из Црне Горе приказала је женске креације за „неке нове генерације” у белој, крем, маслинастој и смеђој боји, док је Fiona Couture с Малте донела колекцију израђену од штофа с много веза и ручног рада, с мотивима цвећа.

У трећем блоку представио се бренд „Saga Greek Furs”, који је, баш као и у среду, приказао крзнене бунде и капуте, овога пута само женске, али и за девојчице.

Марија Шабић традиционално је у Нови Сад донела елегантне вечерње хаљине у неколико боја, међутим, овога пута њени модели били су нешто другачији и нетипични за рад те креаторке. Она је користила чипку, брокат, тил и муслин, а креације биле су употпуњене с доста ручног рад.

Фото: Светлана Браун

Публика је потом уживала у колекцији женских хаљина, кошуља и панталона дизајнерке Марије Димитријевић, која је, након дугогодишњег искуства у манекенству и након свршетка Академије примењених уметности, први пут приредила своју ревију. Млада креаторка комбиновала је еко-кожу са свилом, муслином и органдин-свилом. Њене креације из колекције „Мина” обиловале су сребрном и металикплавом и сивом бојом.

Шареним креацијама Аргентинац Eduardo Perez Gonzales Ocantos унео је свежину на модну писту. На његовим лепршавим хаљинама, плисираним сукњама и кошуљама с карнерима и огртачима преливале су се готово све боје, али лепо укомбиноване, чинећи ту колекцију специфичном.

Да увек има екстремну жељу да креира нешто ново и другачије показао нам је у трећем блоку Бата Спасојевић, увек пун енергије, доказујући да, и поред континуираног рада од 25 година, увек поставља нове стандарде. Његова мушко-женска колекција намењена је особама пуним самопоуздања, које воле да буду примећене и у тренду.

Agatha Ruiz De La Prada из Шпаније, иако није дошла на ревију, успела је да измами публици осмех на лице. Кратка колекција женских шарених одела, хаљина и комбинезона које су понеле манекенке, врцкајући, намигујући и машући публици, поздрављена је громогласним аплаузом.

В. Бијелић

 

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести