ТОНС добио јединствен поклон, новосадски "Invictbike"

Удружење грађана “Тур де Фрушка”, као свој допринос Туристичкој организацији града Новог Сада (ТОНС), уступило је на коришћење бицикл направљен у Новом Саду.
1
Фото: Град Нови Сад

Бицикл је преузео директор ТОНС-а Бранислав Кнежевић, а предао га је власник и оснивач „Invictbike“ бренда и један од организатора манифестације “Тур де Фрушка“ Иван Арпаш, у присуству члана Градског већа за привреду Милорада Радојевића.

У питању је бицикл за градску вожњу, намењен женама и мушкарцима, а направљен је у Новом Саду у већој серији од 300 комада. Произвођач је „„Invictbike” и то је један од примерака којим је започета прва серија новосадских бицикала. Том приликом, Радојевић је рекао да је важно што се тај бицикл производи у Новом Саду и истакао да се на тај начин повећава упошљавање становника, те да ће тако туристичка понуда бити богатија, а туристи бити у прилици да на приступачнији и еколошки прихватљивији начин доживе туристичку понуду града. 

Манифестација „Тур де Фрушка“ ће бити одржана у мају уз подршку Града, што је Радојевић оценио као значајан догађај за промоцију бициклизма и цикло-туризма.

– С обзиром да је Град Нови Сад уложио у инфраструктуру за бициклисте и омогућио нашим суграђанима да помоћу субвенција лакше дођу до новог бицикла, одлучили смо се за сопствену производњу бицикала, са седиштем у Новом Саду – казао је Арпаш. – Са Туристичком организацијом Града Новог Сада остварили смо квалитетну сарадњу и решили да кренемо у заједничку кампању подстицања грађана да се определе за бицикл као главно превозно средство у граду. 

Иван Арпаш је истакао и да је намера да се туристима који долазе у град омогући разгледање града на бициклима јер је, како је рекао, Нови Сад препознат као град бицикала.

Важност промоције цикло-туризма у Новом Саду истакао је и Бранислав Кнежевић, који је најавио да ће ТОНС у наредном периоду у своју публикацију „52 викенда у Новом Саду“ унети све нове бициклистичке руте у граду и околини. Како је нагласио, на тај начин туристи се подстичу на обилазак Новог Сада и околине тим превозним средством, као и на рекреацију и уживање у природним лепотама и културно-историјским знаменитостима, а договорено је да „Invictbike“ буде сарадник ТОНС-у у изради ГПС координата за бициклистичке стазе на дигиталној мапи, на чијој припреми ТОНС већ увелико ради.

Д. А. 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести