СТК „Нови Сад” Поклонио стонотениски сто Медицинској школи

Стонотениски клуб „Нови Сад” наставља афирмисање стоног тениса додељивањем столова градским школама. Шампион Србије је овога пута изабрао Средњу медицинску школу „7. април”, коју, иначе, похађа његова играчица и прва јуниорка Србије Радмила Томињак.
Dubl-meč STK „Novi Sad” protiv Medicinske škole Foto: D. Fracile
Фото: Дубл-меч СТК „Нови Сад” против Медицинске школе Фото: Д. Фрациле

– То је мали гест који ће сигурно много значити на пољу унапређења рекреације код младих – рекао је председник СТК „Нови Сад” Дан Фрациле. – Наша је и обавеза да се на тај начин одужимо Граду Новом Саду, који даје огромну подршку спортским клубовима у остваривању врхунских резултата. Такође, ми као клуб негујемо родну равноправност у спорту јер сви знамо колико је важно то да се што више жена укључи у бављење спортом, а ту не мислим само на професионални већ више на рекреативни спорт, пошто одатле добијамо здравију нацију. 

Директор Средње медицинске школе „7. април” Ђорђе Искрин захвалио се СТК „Нови Сад”, који је препознао значај улагања у спортску опрему која ће се редовно користити у настави физичког васпитања. – Разговарали смо и о могућности да се евентуално један суперлигашки меч одигра у нашој школској сали, што би било најбоља афирмација стоног тениса и спорта уопште код младих – додао је Искрин.

Фото: Стонотенисерке „Новог Сада” с наставницима и ученицима Фото: Д. Фрациле

Такав вид помагања школама подржао је и Стонотениски савез Војводине, чији је председник Милан Станић уједно и професор социологије у тој средњој школи.

– Стонотениски клуб „Нови Сад” на разне начине показује како клуб треба да се односи према својој друштвеној заједници – рекао је Станић. – Не само на пољу остваривања врхунских спортских резултата већ и промоције стоног тениса, што је од вишеструког значаја.

        Ј. Галић

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести