Штаб за ванредне ситуације у Карловцима донео нове мере: На венчањима у магистрату максимум 30 људи

Заштитне маске обавезне су у свим затвореним просторима на територији карловачке општине, као и физичко одстојање од метар и по, закључио је на јучерашњој седници Штаб за ванредне ситуације у Сремским Карловцима.
sremski karlovci, ssusnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Ношење маски наложено је свима, укључујући продавце, купце и раднике ЈКП „Белило“ и  на зеленој пијаци.

Уведена је забрана  окупљања више од 50 људи у затвореном простору и више од 500 на отвореном. Ограничен је и број присутних  приликом венчања у свечаној сали Магистрата на 30. Рад угоститељских објеката скраћен је до 23 сата. Власницима се налаже да рад преусмере на летње баште, односно отворене просторе.

Штаб препоручује власницима  угоститељских објеката да обуставе издавња простора за  прославе било које врсте, а  у супротном ће донети одлуку о скраћењу радног времена свих локала. Препоручује им се и да једном дневно дезинфикују просторије као и да и поштују све мере превенције нарочито у затвореном простору.

У зграду Општине дозвољен је улазак две странке истовремено уз ношење рукавица и маски и дистанцу од два метра. Обавезно је мерење телесне  температуре свима који улазе у Магистрат и ЈКП „Белило“, као и у другим предузећима и установама, а  њиховим руководиоцима саветује се да организују рад за хроничне болеснике од куће као и за друге запослене уколико је то могуће. „Белилу“ је наложено да контролише број посетилаца на пијаци и евентуално  спречи улазак до успостављања прописаног одстојања. У обавези је предузеће да обезбеди место за прање руку и дезинфекцију, те  онемогући присуство више од једног продавца  за тезгом. Дужно је да појачано дезинфикује простор и примењује друге мере ради спрчавања инфекције.       

З. Мл.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести