Сређивање помоћних просторија на базенима

Осим реконструкције олимпијског базена на Спенсу, која је већ почела, планирано је и сређивање пратећих просторија. Процењено је да ће обнова просторија у функцији затворених базена коштати око 29,2 милиона динара, а радови ће највероватније почети у јулу, будући да се понуде на тендер ЈП „Спортски и пословни центар Војводина” подносе до 24. јуна.
spens, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/В. Фифа

Како се из конкурсне документације може приметити, предвиђена је  набавка и уградња нових кабина за пресвлачење с одговарајућим клупама, замена санитарија и пратеће опреме, као и постављање нових керамичких плочица прве класе и одговарајћих сокли. Осим тога, биће замењена расвета, а планирана је и набавка нових једнокрилних врата пластифицираних алуминијумских профила, као и постављање прозора уместо надсветла изнад врата. 

У оквиру реконструкције помоћних просторија, предвиђено је и сређивње инсталација водовода и канализације, грејања, електроинсталација, те бојење и наношење заштитног премаза на зидове, стубове и греде, као и фарбање унутрашњих двокрилних дрвених врата.

Осим сређивања подног и радијаторског грејања, у оквиру машинских радова, планирана је и уградња ваздушне завесе, али и реконструкција вентилације. Када је реч о електроенергетским инталацијама, предвиђена је демонтажа флуоресцентних светиљки и уградња 120 нових ЛЕД у спуштени плафон.

У свлачионицама ће бити монтиране клупе с одговарајућим чивилуцима, а планиране су и две у ходнику, као и набавка две машине за цеђење купаћих костима.

Можда најинтересантнија ставка у оквиру санације базена и пратећих просторија је то што је планирана набавка и уградња покретног лифта носивости најмање 136 килограма, с дубином суштања седишта испод нивоа плоче поред базена минимум 650 милиметара. Осим тога, предвиђена је и платформа, од инокса и стакла, за несметано кретање особа с инвалидитетом.

За поправку више од

62 милиона динара

Поправка олимпијског базена на Спенсу коштаће готово 62 милиона динара, без ПДВ-а, а, између осталог, планирана је и уградња новог подног грејања око базена, те санација водоводних, канализационих и електроинсталација, али и постављање нове расвете. Реконструкција ће највероватније бити завршена до краја лета, будући да је рок за завршетак свих радова три месеца од увођења извођача у посао, а Градска управа за имовину и имовинскоправне послове уговор је доделила групи понуђача – фирмама „Макс Кор” из Петроварадина, „Дехидра 021” из Футога и „Булевар компани” из Новог Сада.

        Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести