Спенс и млади - главне теме скупштинске седнице

Спортски и пословни центар „Војводина“ и Локални акциони план за младе од 2019. до 2022. године, осим измена Одлуке о уређењу града, вероватно су најзначајније теме сутрашње седнице Скупштине града.
skupstina odbornici
Фото: Ilija Ramić

Уз њих, међу тридесетак тачака дневног реда наћи ће се и низ урбанистичких планова, те предлог овогодишњих инвестиција Градске управе за имовину и имовинскоправне послове. Скупштина би требало и да одобри расписавање јавних конкурса за директоре ЈГСП „Нови Сад“, „Стана“, „Новосадске топлане“ и „Лисја“.

Пред градским парламентом ће се наћи предлог Градског већа да се Спенсу одобри подизање кредита од 100 милиона динара за исплату отпремнина за 70 запослених, а затим и предлог да се дугови тог јавног предузећа Граду и његовим предузећима претворе у трајан удео у капиталу предузећа. Градска власт би око 395,5 милиона дуга на име јавних прихода, те нешто више од 148 милиона динара неплаћених комуналија конвертовала у власништво предузећа чији је оснивач и тиме практично довела СПЦ „Војводина“ на позитивну нулу, на рачун градског буyета и градских комуналних предузећа. Како се наводи у скупштинском материјалу, задужење и својеврсна наплата дуговања део су мера из Плана пословне и финансијске консолидације Спенса.

У години када је Нови Сад званично Омладинска престоница Европе Локални акциони план политике за младе требало би да у наредне четири године одреди приоритетне области и активности новосадске омладине те да „оснажи и унапреди њихов положај у друштву“. У уводу тог документа градоначелник Милош Вучевић истиче да је Нови Сад креирање политике за младе препустио младима и њиховим организацијама, пружајући им сваку врсту подршке. 

Што се тиче планираних инвестиција Градске управе за имовину, по предлогу, оне ће ове године вредети нешто више од 466 милиона динара, од којих 243,4 милиона долази из Покраијне и Републике, док је готово милион динара вредна помоћ Европске уније. Близу 370 милион намењено је припреми објеката за Европску престоницу културе, за пројектовање је издвојено 38 милиона динара, за месну заједницу на Сајлову 16,35 милиона, а за уређење Мађарског културног центра 13 милиона.

Скупштина града ће, у тачки дневног реда која се бави кадровањем, расправљати и о поновном именовању др Мирослава Радоњића за директора „Стеријиног позорја“, након што је спроведен јавни конкурс на којем је он био једини кандидат.

С. Кр.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести