Слободан Тркуља 7. фебруара у СНП-у

НОВИ САД: Широм света признати уметник Слободан Тркуља и његов састав Балканополис настављају са серијалом концерата, у Новом Саду су 7. фебруара у СНПу и у Београду  8. фебруара у Сава Центру.
trkulja
Фото: Anastasija Asja Zec

Тркуља & Балканополис изводе јединствену музику која је заснована на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана, православном појању, уз гајде, тамбуре, кавале, гитаре и бубњеве, Тркуљин препознатљив нежан, али и моћан глас. Поред енергичних наступа познати су и по ексцентричним фризурама и модерним костимима као из Толкинових бајки.

Харизматични мултиинструменталиста је са Балканополисом протеклих година освајао Азију, одржавши многобројне концерте у Малезији, Ирану, Емиратима и понајвише у Кини где их је публика неизмерно заволела и прихватила као своје. О њиховој огромној популарности у Кини сведочи и документарни филм који о њима већ пола године снима кинеска ЧТВ телевизија.

Серијал ”Балканополис & пријатељи” започели су још 2015. године великим концертом у Београдској Арени када су са њима као пријатељи наступили фадо дива Мариза, соул звезда Олита Адамс, најпознатија афричка звезда Бааба Маал и други. За овогодишње спектакуларне концерте ”Балканополис & пријатељи“ спремили су посебно изненађење и музику коју ће извести са егзотичним пријатељима које су упознали на путовањима по далеком истоку међутим због новонастале ситуације отказани су сви летови из Кине, укључујући и оне којима је требало пријатељи ове недеље да допутују. Слободан Тркуља & Балканополис ће наступити без гостију и обећавају још један концерт за памћење.   

У којој год дворани да свирамо то је место на коме музика Балканополиса добије нову димензију, место где храбро закорачимо у ново и другачије. Размена енергије са публиком је посебна, музика нас сједини толико да постанемо блиски пријатељи, загрљени, прожети истом емоцијом која остане да дише у нама још дуго после. Спреман сам за излазак на бину и једва чекам нове сусрете са публиком. Жао ми је што на концерту нећемо  имати драге госте из иностранства, јарко сам желео да вам свирамо заједно у Србији, али обећавам да ћете уживати у програму који спремамо  и енергији коју носи музика Балканополиса, изјавио је један од најкреативнијих уметника који свира више од 15 инструмената, Слободан Тркуља.

Уколико желите да уживате у музичкој чаролији заснованој на спајању неспојивог улазнице у претпродаји за новосадски концерт можете набавити по цени од 1.500, 1.800 и 2.000 на благајни СНПа и Гигстиџ продајним местима.

Фото: Anastasija Asja Zec

Улазнице за београдски концерт можете набавити по цени од 1.500, 1.800, 2.100 и 2.500 динара на свим tickets.rs продајним местима  као и на благајни Сава Центра.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести