Скупштина града сутра о завршном рачуну за 2018.

НОВИ САД: Завршни рачун градског буyета за прошлу годину и извештаји о пословању градских предузећа и установа у 2018. години, те расподела добити јавних предузећа чине највећи део дневног реда сутрашње седнице Скупштине града.
novi sad grb
Фото: Ilustracija

Осим тих тачака, у градском парламенту расправљаће се и о додели земљишта уз ауто-пут Републици, за потребе најављиваног доласка једног од највећих светских произвођача какаоа и чоколада „Barry Callebaut ", али и о стању природе у граду од 2013. до 2017. године, локалном Акционом плану за родну равноправност, изменама Одлуке о даљинском грејању, те избору директора „Новосадске топлане“, „Лисја“ и „Урбанизма“.

Осим што ће се њихови извештаји о пословању у протеклој години наћи на дневном реду седнице, „Информатика“, „Чистоћа“, „Тржница“, „Градско зеленило“, „Водовод и канализација“ и „Лисје“ такође ће бити тема, пошто би новосадска скупштина требало да изгласа и расподелу добити коју су та предузећа остварила у 2018. години.


Сарадња с Французима

На сутрашњој седници Скупштине града градски парламент такође би, и званично, требало да потврди успостављање сарадње с три француска града. Реч је о местима: Енгијен ле Бен, Сен Лу ла Флоре и Таверњи.


Пред одборницама и одборницима наћи ће се и извештај о усклађености планова и остварених резултата јавних градских предузећа за први квартал ове године, а предложен је и закључак с извештајем о контроли рада градских здравствених установа од 11. априла ове године.

Скупштина града изјасниће се и о предлогу да се ЈГСП „Нови Сад“ задужи код банака за 400 милиона динара да би исплатило дугове за гориво, те да „Стан“ на исти начин дође до 270 милиона динара, с којима би, како се наводи у образложењу, измирио сва дуговања повериоцима.

С. Кр.

EUR/RSD 117.5169
Најновије вести