Скупштина Града Новог Сада заказана за 22. Јул: Пред одборницима бројни регулациони планови

Савет за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку усвојио је на јучерашњој седници предлоге о изменама и допунама два регулациона плана, о изради измена и допуна пет планова, као и изради три нова плана детаљне регулације.
Skupština grada Novog Sada Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Скупштина града Новог Сада Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Осим тога, чланови Савета су подржали и измене и допуне Одлуке о организовању Фонда за солидарну стамбену изградњу као Стамбене агенције Града Новог Сада и Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Пословном инкубатору “Business Incubator” ДОО Нови Сад.

Предлози које је Савет подржао биће прослеђени градској Скупштини на разматрање и одборници ће, између осталог, и о њима расправљати на заседању заказаном у четвртак 22. јула.

Када је реч о планској документацији, Савет за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку подржао је измене Плана генералне регулације простора за мешовиту намену између Булевара Европе, Булевара цара Лазара, улица Стражиловске и Жарка Зрењанина, Булевара Михајла Пупина, улица Јеврејске и Футошке, који се односи на простор у јужном делу блока између Улице Лазе Нанчића и Булевара Европе, као и Плана детаљне регулације блокова уз Улицу Корнелија Станковића, локалитет верског објекта. Осим тога, усвојени су предлози одлука о изради измена и допуна планова генералне регулације: “новог градског центра са окружењем” (комплекса МУП-а на углу Булевара краља Петра Првог и Улице браће Јовандић), “простора за мешовиту намену између улица Футошке, Хајдук Вељкове, Руменачке и Суботичког булевара” (комплекс полицијске станице у Улици Бате Бркића на Новом насељу), “насељеног места Футог” (простор између улица Раде Кондића, Грмечке, Змај Јовине и Његошеве улице). Усвојени су и предлози о изради измена и допуна три плана детаљне регулације: „Дунавског парка“, који се односи на комплекс Дома здравља, као и “Малог Лимана” (простор у Улици Војводе Мишића број 6) и плана Детелинаре између улица Хаџи Рувимове, Илије Бирчанина, Бранка Бајића и Веселина Маслеше, угао улица Веселина Маслеше и Коперникове.

Пред одборницима градске Скупштине наћи ће се и предлози о изради планова детаљне регулације простора „Ливаде 2“ на Алибеговцу у Сремској Каменици, новог гробља у Ветернику, као и подручја јужно од главне градске саобраћајнице на Алибеговцу, а западно од Заношког потока у Петроварадину.

Ј. В.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести