Скупштина Града: Маестро Игнац Шен добија улицу у Новом Саду

Највише тачака дневног реда данашње седнице Скупштине града односи се на израду  урбанистичких планова за поједине делове града и приградских насеља, или пак њихову измену.
skupstina grada
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Одборници ће се изјашњавати и о предлогу за именовање директора Дома здравља „Нови Сад“.  Остатак дневног реда чине извештаји о пословању „Новосадске топлане“ и ЈКП „Стан“ у прошлој години, измена одлуке која уређује потребе и интересе младих у омладинском сектору, те предлог којим ће две улице и плато у Новом Саду добити називе, као и једна улица у Лединцима.

Израда измена планова генералне и детаљне регулације предвиђена је за део Адица, затим за Ветернички брег, радну зону у Футогу, за део Буковца који се налази дуж траса далековода, за део Алибеговца и део Новог Сада између улица Тараса Шевченка и Орловића Павла. Што се тиче измене одлуке о потребама младих, предложеним изменама град би могао да новчано помогне пројекте од локалног значаја, који су уједно и од националног значаја, и без расписивања јавног конкурса.

Према предлозима Комисије за називе улица, плато у комплексу будуће музичко-балетске школе понео би назив Плато Меланије Бугариновић, маестро Игнац Шен добио би улицу у Великом риту, а у том делу града би требало да још једна улица понесе назив књижевника и академика Миодрага Павловића.  У Лединицима ће једна од улица на потесу Провалије добити име Доње провалије.

Извештај о пословању  „Новосадске топлане“ у 2018. години, који ће се такође наћи пред одборницама и одборницима, показује да је ово предузеће прошлу годину завршило с нето добитком од 910.173.000 динара, готово два и по пута више од планираног. Приходе је предузеће повећало за 0,76 одсто, док је расходе смањило за 7,41 одсто

С. Кр.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести