Школа за дизајн „Богдан Шупут” добила нови мурал

Чланови неформалне групе „Аризона” Ђорђе Свирчевић, Михајло Васић, Борис Тиркајла, Димитрије Коњовић и Нада Микетић, који су се пријави на конкурс програма „Локомотива – локална омладинска иницијатива”, насликали су током лета мурал – жути шал, у холу Школе за дизајн „Богдан Шупут”.
њ
Фото: Дневник (В. Фифа)

Мурал је у уторак, уз кратко предавање о уметнику Богдану Шупуту и програму „Локомотива”, представљен ђацима, а осликава симбол школе и Богдана Шупута који је био познат по том модном комаду.

Члан групе „Аризона” Борис Тиркајла појаснио је да његова екипа тренира аикидо у школи, баш у ходнику где је осликан шал Богдана Шупута. Како је истакао, желели су да улепшају простор те образовне установе, да средњошколцима учине боравак пријатнијим, али и да подстакну на даље оплемењивање здраде.

– Током тренинга смо делимично оштетили зидове, па сматрамо да је то био прави начин да се одужимо школи. Међутим, нисмо само ми нанели штету већ су пре неколико година обилне кише оштетиле зидове – појаснио је Тиркајла. – Иако школу краси велики број мурала, интересантно је да се нигде не може наћи карактеристични жути шал. Због тога смо дошли на идеју да га насликамо како се увија дуж зидова хола.

Члан пројектног тима „Локомотива” Алекса Савић казао је да, пошто неколико младих из групе „Аризона” похађа Школу за дизајн „Богдан Шупут”, или је њен некадашњи ђак, а део њих се бави спортом у школским просторијама, није било сумње да ће предложити нешто занимљиво, креативно и у духу те образовне установе.

– Замисао програма „Локомотива” је да обезбеди подршку неформалним групама младих да спроведу идеје које доносе позитивне промене у локалној заједници – истакао је Савић, и додао да програм „Локомотива” младима пружа материјалну и менторску подршку током реализовања њихових идеја.       

С. К-ч

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести