SFW, друго вече: Нежни тонови, елеганција и висока мода

НОВИ САД: Друго вече „Serbia Fashion Week”-а окупило је домаће и стране познате модне креаторе и младе таленте, што је утицало и на број посетилаца, будући да је сала била дупке пуна, а на једном од блокова неки од њих остали су без својих места.
sfw
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Вече је колекцијом купаћих костима јарких боја и модних додатака отворила италијанска дизајнерка Грацие ди Мицели, а одмах за њом представила нам се и домаћа креаторка Владана Радосављевић. Она је први пут на ову манифестацију донела колекцију „Ванилла Ред”, која је одисала женственошћу, коју је, како је рекла, желела да врати у центар пажње.

У другом ревијалном блоку модне дизајнерке Мира и Божица представиле су свој бренд „MB Contur” ревијом елегантних, а у исто време изазовних вечерњих хаљина од вискозе, ликре и чипке, уклопљене уз црвену, златну и црну боју. Током ревије наступила је и ријалити звезда Луна Ђогани. 

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Словеначка креаторка Сања Величковић, као и манекенке које су понеле њене креације, на модну писту донеле су нам много позитивне енергије, осмеха уз ђускање. Њена колекција одише зеленом и интензивно црвеним бојама .

Блок је затворила ревија креаторке Сузане Перић. Она је након приказивања на миланској Недељи моде, у Нови Сад донела колекцију „La perla Bianca”, а част да отвори њену ревију имала је блогерка Зорана Јовановић. Угођај је употпунила певачица Лена Ковачевић која је обучена у елегантну Сузанину хаљину извела неколико песама. Перићева је приказала елегантне, женствене креације нежних тонова, пудер боја и пуф материјала, на које је додала перје и чипку. 

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Трећи блок отворила је Наташа Перковски Аџић, која је представила колекцију хаљина намењених свечаним приликама. Њене креације украшене су цветним вез мотивима. Осим „облака” од паре који су се слили дуж модне писте, цео перформанс обогатио је гудачки квартет који је уживо свирао композиције.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Бошко Јаковљевић изнова одушевљава, па је његова женска и мушка одела из колекције „Мартини Весто” публика гледала без даха.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Овога пута његови комади били су нешто сведенији и класичнији, потпуно носиви у готово свим приликама. Вече је високом моде Француске зачинио Емерик Франсоа, који је приказао колекцију „Cruel corsetry”. Елегантне хаљине у први план истичу женски струк, али и наглашавају женску фигуру фокусирајући се на женственост и елеганцију.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести