Седница Почасног одбора Нови Сад 2021 - Европска престоница културе

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић председавала је данас конститутивном седницом Почасног одбора Фондације "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе", за чије чланове су изабрани и председник Републике Александар Вучић, председник Владе АП Војводине Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Novi Sad/R. Hadzic
Фото: Dnevnik.rs

Директор Фондације Немања Миленковић и програмски директор Фондације "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“ Душан Каличанин, представили су члановима Почасног одбора досадашње резултате пројекта „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“.

Представили су и све даље планове који укључују неколико стотина пројеката из области културе, али и инфраструктурне активности: уређење подграђа Петроварадинске тврђаве, изградњу Креативног дистрикта, Градске концертне дворане, балетске и музичке школе, као и изградњу шест културних станица у Новом Саду и три у фрушкогорским општинама.

Фото: Влада Републике Србије

На састанку је усвојен и Пословник о раду Почасног одбора, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Нови Сад је прва европска престоница културе у оквиру земаља кандидата за чланство у Европској унији. 

Пројекат Нови Сад 2021 осмишљен је као платформа за развој културних и креативних потенцијала Новог Сада који ће наредних година имати за циљ да оснажи културну виталност града, омогући урбану регенерацију и побољша интернационални углед и туристичку понуду Новог Сада, али и читаве Србије. Пројекти којима ће се Град Нови Сад представити 2021. године, као Европска престоница културе, подељени су у неколико тематских целина са циљем даљег развоја културних програма на територији Града и развоја културне политике.

Почасни одбор је основан ради обезбеђивања континуиране подршке за све аспекте овог комлексног, али изузетно значајног пројекта за културу, креативне индустрије и имиџ Србије и Новог Сада у свету, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести