Сајамска панорама: Врви од гостију

Међународни пољопривредни сајам на Новосадском сајму традиционално окупља велики број излагача и посетилаца, што се потврдило и када је сајамским улицама било тешко проћи.
Sajam - masa - A Pap
Фото: Танјуг/А.Пап

Слободно се може рећи да је то и очекивано; јер се на најзначјнијој манифестацији у области агарара у региону може видети све што је потребно пољопривреди – од најсавременије механизације, најквалитетнијих грла стоке, најновијих производа… а уз то, посетиоци с купљеним улазницама могу постати власници изузетно вредних награда.

Међународни пољопривредни сајам траје до петка, 17. маја, а капије Новосадског сајма отворене су од 9 до 19 часова. Уазнице коштају 600 динара, за колективне посете карта је 400, а пензионере и децу 200 динара. Прекосутра је породични дан, када ће породице куповином једне улазнице моћи да погледају експонате изложене на сајму.

Д. М.

Најскупљи трактор

Најскупљи трактор на 86. међународном пољопривредном сајму је модел “ фендт 1050 варио”, који је изложен на штанду компаније Интер аграр. Ова импознатна пољопривредна машина располаже најсавременијом опремом и намењена је великим газдинствима, а кошта 360.000 евра без пореза на додату вредност.

Фото: Танјуг/А. Пап

Поменути трактор је само део онога што се може видети на Изложби  пољопривредне механизације, а најсавременије пољопривредне машине изложене су на око 35.000 квадратних емтара, што чини више од половине излагачког простора. Поред стандардних машина изложено је и низ новитета, а излагачи су за купце обезебдили попусте и друге повољности.    

Д. М.

Бик Малиша од 1,7 тона

Бик сименталац Малиша вага 1.710 килограма, а у поређењу с просечним, трипут је и тежи и већи, што га на овогодишњем Међународном пољопривредном сајму чини највећим биком. Поносни власник тог говечета је Раденко Јеремић из Богатића, трећи пут га излаже на овој манифестацији, али се први пут враћа кући с наградом.

Фото: Танјуг/А. Пап

„Потрефило се да је тако велики, није то ни до хране, нити може ико да га надува, узео је генетику ко зна одакле“, каже Јеремић, који држи фарму од 250 грла јунади које тови.

„Никад нисам имао оволиког бика, а не верујем ни да ћу икад више имати. Ниједну ветеринарску станицу не занима да га размножава, тако да ћу морати да га продам“, објашњава сточар, додајући да би за Малишу могао да добије око 8.000 евра.

„Он за годину дана поједе око 700 евра, скоро дупло више него остали бикови који за годину дана нарасту до 600 килограма па их продајем.“    

Л. Р.

EUR/RSD 117.5205
Најновије вести