ПОРОДИЦЕ С ДЕЦОМ КРШЕ НАРЕДБЕ Несавесни на санкању на Фрушкој гори 

Снег који је падао више од 24 часа измамио је Новосађане на Фрушку гору, где је у више наврата током претходна два дана на потесу Иришки венац-раскрсница и Гребенски пут, примећен већи број породица који су са малом децом дошли на санкање.
1
Фото: NP Fruška gora

Упркос препорукама о забрани кретања током ванредног стања, а посебно забрани свих јавних окупљања грађана у отвореном простору која је прописана „Уредбом о мерама за време ванредног стања”, грађани су несавесно дошли на рекреацију и забаву, чиме су потенцијално угрозили и себе и безбедност других грађана. Грађани су се санкали у великој групи, окружени другима, а како незванично сазнајемо на препоруке чувара запослених у Јавном предузећу (ЈП) „Фрушка гора” да би требало да поштују препоруке и мере Владе Републике Србије нису реаговали.

Из Јавног предузећа „Национални парк Фрушка гора” указују на то да је само током јучерашњег дана на том подручју примећено 20-ак возила са новосадским регистарским ознакама, као и већи број породица које су се санкале са децом упркос „Наредби о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије” којом се забрањује кретање у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт још од 21. марта.

Фото: NP Fruška gora

„Овим путем скрећемо пажњу и на бројне грађане који су затечени на поменутим локацијама у својим возилима услед слетања са пута због непоседовања адекватне зимске опреме”, стоји у допису тог ЈП које нам се обратило, уз нагласак да је њихова чуварска служба о свему обавестила надлежне органе.

Како незванично сазнајемо око 14 часова су изашле две патроле Полицијске управе Рума и Полицијске управе Нови Сад, које су опоменуле грађане да не крше наредбе које важе током трајања пандемије коронавируса.  

В. Б.

Фото: NP Fruška gora
Volim prirodu
26.03.2020 • 05:55
Ovim apelujem na JP NACIONALNI PARK FRUŠKE GORE da do kraja leta ne poseče i poslednje drvo na ovoj planini. Neka ostave makar par komada do sledeće godine. Pa da možemo da se sankamo između panjeva.
Paja
26.03.2020 • 10:41
A ja apelujem na "PANJEVE" koji su vodii svoju decu na sankanje da to za vreme epidemije ne čine, jer možda zbog toga možda neće imati prilike da idu na sankanje sledeće godine.
Volim prirodu
26.03.2020 • 17:37
Da, jeste rizično to što ljudi rade. Ja nisam baš napisao komentar na vest. Kad čujem i/ili vidim JP NACIONALNI PARK FRUŠKA GORA, odmah odlepim. Oni se poslednjih 20 godina ponašaju sve gore i gore prema šumi na toj planini. Oni su kao korona i kancer za drveće. Umesto da spreče drvokradice, oni su rešili da proseku sve, da lopovima koji nisu pod zaštitom države kao oni, ne ostane ništa. Mogu samo da vade panjeve :)
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести