Рестрикције воде и даље на снази

По последњем пресеку стања из командно-контролног центра ЈКП „Водовод и канализација”, у понедељак у 9.30 часова систем водоснабдевања био је стабилизован.
slavina1, pixabay
Фото: Pixabay

Притисак се кретао између два и два и по бара. Пошто су у току радови на прикључењу цевовода који је раније ишао преко монтажно-демонтажног, на нови „Жежељев” мост, обимни и комплексни, рестрикције у водоснабдевању, које су на снази од четвртка, настављају се до завршетка повезивања цеви. Рестрикције ће се одвијати према најављеном распореду, а највећи део посла обавља се током ноћи.

Из „Водовода и канализације” наглашавају да је потребно одређено време да се систем потпуно стабилизује, и то нарочито у периоду после неколико сати од обуставе у испоруци воде. Цеви су пуне ваздуха, те су у предстојећем периоду могуће хаварије на водоводној мрежи које се сада не могу прецизније предвидети. Апелује се на грађане да буду стрпљиви и имају разумевање за раднике који су константно на терену и чине све да испоштују рокове у циљу нормализације водоснабдевања.

Цистерне с пијаћом воде од понедељка су премештене у приградска насеља: у центар Футога, у Ветерник код кружног тока и у Прерадовићеву улицу (Блок 8) у Петроварадину. Из ЈКП „Водовод и канализација” моле грађане који уопште нису имали воду претходних дана, да ту информацију пријаве на имејл-адресу: контакт.центар­викнс.рс да би лоцирали најкритичније тачке и обезбедили цистерне за те локације.

С. С.

Maja
15.12.2018 • 10:41
Ponedeljak 9.30?
EUR/RSD 117.5725
Најновије вести