Реконструисан кошаркашки терен у МЗ Омладински покрет

Турнир у баскету три на три, који се традиционално игра на територији месне заједнице Омладински покрет, први пут је одигран на новом, реконструисаном кошаркашком терену.
v
Фото: novisad.rs

Градоначелник Милош Вучевић је том приликом рекао да, где год Град може да направи спортске терене, он то и уради, да би што више људи тренирало и бавило се спортом, проводеħи активно време напољу.

– На територији МЗ Омладински покрет терен за баскет три на три ушушкан је у заиста диван амбијент, окружен зеленилом и великим бројем дрвећа, а Нови Сад је најпознатији град на свету у том спорту јер имамо две најбоље екипе и светске прваке – рекао је Милош Вучевић. – Хвала другарима из месне заједнице, као и људима из овог кварта што су помогли да се ово реализује, а хвала и донатору који нам је помогао да се терен инсталира. Надам се да ће служити на радост професионалним баскеташима, али и да ће најмлађи пре свега проводити доста времена овде и уживати у дивној игри.

Фото: novisad.rs

По речима председника Савета МЗ Омладински покрет Данета Басте, велико је задовољство што су Град Нови Сад и фирма „Вимекс тим” донирали игралиште управо њима.

– Ми смо познати по спортском духу и кућном васпитању које влада овде, стога ћемо наставити да се бавимо спортом, али сада у лепшем амбијенту – рекао је Баста. – Надамо се да ће неке нове генерације у Новом Саду понићи управо овде, код нас на терену, и заменити наше прваке света у баскету у неком следећем периоду.

Један од учесника на турниру у баскету три на три Урош Канић, који се, иначе, професионалнио бави кошарком и баскетом, дошао је с екипом која је представљала Србобран јер је чуо преко својих другара који живе у том крају да ће се играти турнир на новом терену.

Фото: И. Бакмаз

– Било да се неко бави професионалним или рекреативним баскетом, веома много значи имати овакав прави терен јер их у граду нема толико овако уређених и с оваквим кошем и подлогом – рекао је наш саговорник, поручивши да ће сигурно сада долазити чешће, иако није из тог дела града, да би уживао и правој игри, на правом терену.

Члан тима баскета три на три „Нови Сад” Марко Ждеро такође је присуствовао спортском догађају. Како каже, Нови Сад је град кошарке и баскета и колико год да је терена, сваки нови је увек добродошао.

– Велики број клинаца тренира баскет, тако да ће и овај терен у Париске комуне наћи своје баскеташе – рекао је Ждеро, додавши да му је веома драго што таквих терена има по граду и што ће деца из тог кварта сада имати прави терен и играти тај прелепи спорт.

И. Бакмаз

Фото: И. Бакмаз
EUR/RSD 117.5808
Најновије вести