Регионални сајам омладинског туризма 10. и 11. јула у центру града

Седми „OPENS Youth Fair“, под слоганом „Летња авантура стартује с више узбуђења“, биће одржан 10. и 11. јула од 18 часова до један сат после поноћи на три места у центру града.
„OPENS Youth Fair“,  Regionalni sajam omladinskog turizma Foto:promo
Фото: Dnevnik.rs

Трг слободе, Католичка порта и ОПЕНС канцеларија (Лазе Телечког 2) током манифестације ће бити зона која окупља све што је просечном, младом туристи потребно – од забаве, фестивала, преко базара сувенира и уметничких предмета и куповине, па све до екстремног узбуђења.

Програм овогодишње манифестације много је богатији, а уместо досадашњег нагласка на музичком програму, у првом плану су бројни садржаји за младе који употпуњују угођај и богате искуство боравка у Новом Саду, Србији и региону.

На Тргу слободе, где ће и ове године бити промовисана туристичка понуда, у две вечери забаве посетиоце ће увести бројни плесни клубови и адреналински спортови. Култура и уметност биће промовисане путем радионица, а вече ће бити употпуњено дегустацијом и демонстрацијом прављења безалкохолних коктела које ће посетиоци и сами моћи да припреме. Садржај „OPENS Youth Fair“-а употпуниће и суграђанима добро познат „Ноћни базар“, а све наведено биће „зачињено“ интересантним и разноврсним музичким програмом.


Уживање уз музику

Обе вечери, 10. и 11. јула, добре вибрације преносиће „Youth Fair DJ Resident Team”. Церемонију отварања на Тргу слободе, 10. јула употпуниће „Музички М кутак” уз тинејy хор „Вивак”, чији су гласови обишли свет, а за свечани тон у Католичкој порти биће задужен „Youth Fair Jazz kvartet”. Својим електроyезом „Coffee Shop” ће посетиоце позвати на овогодишњи Нишвил yез фестивал, а потом ће наступити бенд „Кал”.

Друге вечери сајма, 11. јула, посластица за све љубитеље yеза биће „Jazz World Orchestra“ у сарадњи с Музичком омладином Новог Сада. Интернационални звук доноси и „Dream Spirit”, кинески бенд који своју музику заснива на металу и рифовима народних инструмената. Музички програм заокружиће врхунска музичка атракција „Гифт” из Новог Сада.


Иницијатива „ОПЕНС 2019“ организоваће конференцију о омладинском туризму, а 11. јула ће канцеларију у Улици Лазе Телечког 2 отворити за све који су спремни да се упусте у „Увертиру ка летњој авантури“. Простор је опремљен столом за стони фудбал, Xbox-om, друштвеним играма које спремају момци из Гејминг центра, лејзи-беговима и освежењима. Простор у Лазе Телечког 2 биће отворен од 18 до 21 час за све који желе да се опусте и забаве, пре него што наредних дана крену пут Тврђаве.

Организатори манифестације су Град Нови Сад, Туристичка организација града Новог Сада и Егзит тим, уз подршку организације ОПЕНС 2019 и Фондације „Нови Сад 2021“, а пријатељи манифестације су „Fortuns“, Музичка омладина Новог Сада, „Страда“, „Барменс“, ПК „Адреналин“, Удружење „Фрушка гора“, које организује „City Jam“, затим „Конверс“ и „Ноћни базар“.

Б. П.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести