Радионица креирања илустрација за децу

Радионица за децу на тему „Основе илустровања за децу”, чији је предавач и водитељ Милан Милић Јагодински, одржана је јуче у Поклон-збирци Рајка Мамузића.
Radionica kreiranja ilustracija za decu foto: Dnevnik.rs
Фото: Радионица креирања илустрација за децу фото: Дневник.рс

Кроз дружење и практичан рад ученици су на забаван начин могли да се упознају с техникама креирања илустрација за децу. Двадесетак ђака основних и средњих школа присуствовало је последњој од пет радионица у склопу пројекта „Шетња кроз историју дизајна Војводине од 1945. до 1985”.

Графички дизајнер и илустратор Јагодински одржао је кратко предавање на шаљив начин с много илустрација и дечје поезије. То је једна од многих радионица које је Јагодински одржао да би деци приближио ту врсту уметности. Сматра да деца све разумеју, све што причамо, чују шта хоће, а што неће – не чују.

– Када цртате дечју илустрацију, не користите дечје цртеже јер деца све разумеју. Деца су увек нешто што није откривено – каже Јагодински.    

За њега је уметност све што уметник каже да је уметност, па је саветовао децу да се ослободе и отворе и „слободно погреше” јер су тако настала нека од највећих уметничких дела. Професори и наставници, као и организатор, задовољни су резултатима радионице и преданошћу ђака чији су радови били изложени на две изложбе.

Фото: Радионица креирања илустрација за децу фото: Дневник.рс

– Сва деца су мали уметници – каже Јагодински, који је аутор бројних илустрација за дечје књиге, песник и сарадник манифестације Змајеве дечје игре.

Том радионицом завршава се пројекат који је почео у мају, а у чијем програму су се нашли пет предавања, пет радионица и две изложбе, све намењене деци, у организацији Здравка Рајчетића.

Ј. Драгојевић и М. Гордић

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести