Прва „Новогодишња чаролија” на Сланој бари

Од више стотина малишана који су пратили програм „Новогодишња чаролија”, за који се тражила столица више, весела граја дизала се све до засвођеног крова Спортског центра „Слана бара”.
е
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Био је то први целодневни празнични перформанс на тој адреси, у организацији Удружења грађана „Новосадски кутак” и месне заједнице Слана бара, а уз свесрдну подршку Градске управе за културу.

По речима Сандре Стојков из „Новосадског кутка”, за ту прилику припремили су четири представе за децу од две до 12 година, док је тачно у подне одржана радионица „Најлепша новогодишња јелка”, на којој су се најмлађи утркивали ко ће са својим васпитачима и учитељима направити креативније украсе, те тако освојити слатке пакетиће.

Предшколац Немања из вртића „Чаробни брег” поранио је да би стигао пре него што се упале рефлектори за представу „Две новогодишње јелке”, ишчекујући нестрпљиво све чему је претходила, а посебно трикове које је уз асистента Зеку изводио мађионичар Воларе. Одговор на питање да ли верује у Деда Мраза оправдало је његових „чак” шест и по година, које с поносом носи.

– Не, зато што ми је друг испричао да је за Бадње вече, док је спавао, видео да му мама уноси поклоне у кућу – признао је Немања. – Али ја се још мало правим да верујем јер су ми тако рекли родитељи, и ипак се трудим да током године будем што бољи. Ништа посебно нисам тражио, али сам већ добио много играчака, као што су самострел и стони фудбал, који ћу делити са сестрама. Једино ми се није испунила жеља да добијем неке бејблејдове које много волим.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Након Жељка Весељка и „Мајмуна Мише у Земљи слаткиша”, те Надатеатра и комада „Кад порастем бићу Деда Мраз”, прослава се завршила новогодишњим концертом под именом „Авантуре Банетове летеће гитаре”, на којем је клинце и клинцезе забављао дечји композитор и текстописац Бранимир Росић.

Ослушкујући дечје потребе, интересовања и жеље, те спроводећи културну децентрализациону стратегију Града, поменута месна заједница последњих седам година, у оквиру програма „Сланобарска маштаоница”, настоји да оплемени слободно време својих најмлађих житеља и да оживи тај део Новог Сада различитим креативним радионицама, спортским манифестацијама и Фестивалом кратких позоришних форми за децу „Театар на дар”, који је међу Сланобарце довео ове године и Бранка Коцкицу.

С. Милачић

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести