Основна школа „Вук Караџић” у новом руху  

Основна школа „Вук Караџић” на Салајци проширена је за око 400 метара квадратних, те њени ђаци од почетка школске године похађају наставу у четири нове учионице.
е
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

У реновираном делу те осмолетке изграђена су и два тоалета као и једна просторија за наставнике. Осим тога, приземље школе адаптирано је за за децу предшколског узраста, будући да је за тај простор издвојено 2,1 милиона динара за набавку опреме, те у тај објекат сада одлазе и три групе предшколаца. Градоначелник Милош Вучевић је током јучерашње посете тој школи у изјави за медије рекао да су просторије у том делу објекта предате на коришћење Предшколској установи (ПУ) „Радосно детињство”, те да је ово први пут да се спајају деца основне школе и ПУ.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

– Водимо рачуна и о разлчитим узрастима и безбедности деце. На располагању су им све просторије које ће им наравно бити неопходне да квалитетно проводе своје време. Све укупно, издвојено је 56 милиона динара на реконструкцију. Покрајина је издвојила 2,5 милиона, а Град остатак – рекао је Милош Вучевић. – Задовољан сам како данас изгледа ОШ „Вук Караџић”, односно овај део у који смо инвестирали. Ово је једна од инвестиција коју смо реализовали кроз Управу за образовање Града Новог Сада, а остале су нијансе да се доврше, попут набавке опреме за просторију за наставнике. Очекује нас и проширење обданишта на Салајци, које се налази у непосредној близини школе. Треба да проширимо тај објекат, односно да откупимо поред куће како би то обданиште могло да добије већи простор јер је потреба за тим исказана. Верујем да ћемо следеће недеље оворити и централну куњиху са Покрајинском владом.

Према речима директорке ОШ „Вук Караџић” Зорице Зељковић, овог септембра је у ту осмолетку пошло 67 првака, који су распоређени у три разреда.

– Ми се надамо да ће се овим проширивањем и тиме што ће предшколска деца доћи у наш простор, број наших будућих првака повећати те да наредне године имамо више одељења првака – казала је Зорица Зељковић и нагласила да та установа наредне седмице улази у пројекат једносменске наставе. – Кухиња је реновирана заједно са трпезаријом и у њој ће сваки ученик који је у једносменској настави, односно ђаци од првог до четвртог разреда, моћи код нас да имају и ручак. И ми у школи, али и родитељи смо задовољни овим простором који смо добили.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)
Реконструисана кухиња и топловодне котларнице  

Школа на Салајсци учествовала је и на јавном конкурсу Покрајинског секретеријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, на којем је добила новац за суфинансирање реализације пројекта уградње котлова с већим степеном корисног дејства у јавним установама. Односно, та школа је од Покрајине добила новац и за реконструкцију гасне топловодне котларнице, а из буџета Града обезбеђена је додатан износ за суфинансирање тог пројекта. Из буџета Града је издвојено и 2.348.000 динара за одржавање кухиње, столарије и за молерско-фарбарске радове.  

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5890
Најновије вести