Променада добила употребну дозволу

У петак, 22. маја, шопинг центар Променада отворен је у складу са законом и добијеном употребном дозволом број ROP-NSD-1589-IUP-30/2020 и уз додатне мере заштите потребне за спречавање ширења COVID-19 вируса. Шопинг центар Променада Нови Сад ће тако за све посетиоце бити отворен сваког дана од 10 до 22 часа.
u
Фото: Dnevnik.rs

У складу са свим важећим законима и прописима, процес техничког пријема шопинг центра Променада је у протекла два дана окончан, уз испуњење свих услова надлежних институција. Уз окончање техничког пријема, упоредо су имплементиране одређене превентивне мере које укључују повећану бригу о хигијени, али и измене у функционисању одређених система унутар шопинг центра. Предузете мере хигијене укључују дезинфиковање свих површина више пута на дан, као и интензивније чишћење и дезинфиковање одређених делова шопинг центра који трпе већи број посетилаца у току дана, као што су ескалатори, клупе, тоалети, лифтови, простор око ресторана, кафића и др. Такође, на кључним местима унутар шопинг центра су постављене траке за одржавање социјалне дистанце, док су на местима у близини ресторана, тоалета и на другим битним локацијама постављени диспанзери за дезинфекцију руку. Систем вентилације шопинг центра је измењен и ради у режиму константног упумпавања свежег ваздуха у простор шопинг центра.

Због губитака, донета је одлука о значајним олакшицама за закупце.

Фото: Dnevnik.rs
Упутства за посетиоце

Поред свих поменутих мера, шопинг центар Променада апелује на све грађане, посетиоце шопинг центра, да се држе и општих препорука понашања унутар објекта:

·Приликом боравка унутар шопинг центра носите заштитну маску и рукавице, држите дистанцу од минимално 2 метра и користите десну страну пролаза и степеница за кретање.

·Уместо лифта користите покретне степенице, а у случају да користите лифт поштујте истакнуто обавештење са препорученим бројем особа у лифту.

·Редовно одржавајте хигијену руку прањем или коришћењем диспанзера за дезинфекцију руку који су постављени унутар центра, избегавајте непотребан контакт и додиривање лица.

·Поштујте препоручени број људи унутар радњи и тоалета, сачекајте свој ред и дајте предност особама којима је то потребно.

·Приликом плаћања робе или услуга користите опцију бесконтактног плаћања картицом уколико је то могуће.

·Искоришћене маске, рукавице и другу личну заштитну опрему одложите у означене канте које можете наћи унутар шопинг центра.

 

EUR/RSD 117.5904
Најновије вести