Произвођачи хране из Србије на сајму у Њујорку

НОВИ САД: На глобалном сајму гастрономије “Fancy Food Show”, који се одржава  од 30. јуна до 2. јула у Њујорку, први пут после осам година, Србију ће представљати девет произвођача хране, саопштено је на конференцији за медије у хотелу “Шератон”.
Fud tok Robert Coban/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

На том сајму у Америци окупљају се произвођачи специфичне, карактеристичне хране, која се служи на трпезама најпробиљивијих светских ресторана и конзумената уопште, а домаћи представници имаће прилику да покажу чиме се баве и шта продају.

Компанија “Color Media Communications” из Новог Сада организовала је конференцију како би, осим сајма “Fancy Food Show New York”, промовисала и шесту по реду гастрономску манифестацију “Food Talk 2018”, која се одржава 8. јуна у нашем граду. Поред произвођача хране, на промоцији су били и представници дипломатског кора, јавне личности, медијске куће, новинске агенције, фудблогери и многи други.

По речима потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за привреду и туризам Ивана Ђоковића, долазак једног од највећих светских хотелских брендова, “Шератона”, потврђује да Нови Сад, као престоница културе и седиште највећих европских фестивала, заиста представља атрактивну туристичку дестинацију.

- Гастрономија и винарство су међу највећим туристичким атракцијама, и то заједно са гостопримством наших људи, доприноси обогаћивању културе и унапређивању сарадње на свим нивоима власти, али и међу привредницима из тих области - објаснио је Ђоковић и истакао значај манифестација као што је “Food Talk”, како за привреду, тако и за туризам Новог Сада, Војводине и Србије.

Роберт Чобан је подсетио да се регионална конференција о храни  “Food Talk”, одржава од 2013. године и да се ту окупљају винари, произвођачи хране, гастроблогери и водитељи кулинарских емисија.

- И овог пута ћемо имати веома интересантне учеснике, долазе нам гости из региона, као и неки светски познати кувари - напоменуо је Чобан и објаснио да је већина произвођача, који иду на “Fancy Food Show New York”, из Војводине, као и да тамо не одлазе произвођачи алкохолних пића, вина или пива.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести