Пријем за кошаркашицу Mају Шкорић у Градској кући

За репрезентативку Србије Мају Шкорић, која је на Европском шампионату у кошарци освојила бронзану медаљу, јуче је у Градској кући уприличен пријем. Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин угостио је и Драгицу Ковачевић Врањковић из ЖКК „Пролетер”  Нови Сад.
Prijem za košarkašicu Maju Škorić u Gradskoj kući Foto: Grad Novi Sad
Фото: Пријем за кошаркашицу Mају Шкорић у Градској кући Фото: Град Нови Сад

– Велико нам је задовољство и част што можемо да угостимо Мају и да покажемо захвалност за све оно што чини за нашу државу и наш град, у којем је направила прве кошаркашке кораке – рекао је Огњен Цвјетићанин. – Нови Сад константно показује да је расадник успешних и талентованих спортиста, као и то да је европски центар, не само омладине и културе него и спорта.

Захвални смо Маји за задовољство које нам је причинила, како играјући за репрезентацију, тако и за државе као што су Словачка, Француска и тренутно Мађарска. Она својом игром и успесима проноси часно име града Новог Сада светом, а ми смо ту као Градска управа да помогнемо клубовима из којих су наши славни спортисти потекли да бисмо им створили услове да наставе што боље да функционишу.

Новосађанка Маја Шкорић је прве кошаркашке кораке, запажене резултате и успехе направила у ЖКК „Пролетер”, у којем је била до своје осамнаесте године, а с репрезентацијом Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству 2019. године.

Маја Шкорић је нагласила да су се утисци с Европског првенства већ помало слегли, да се екипа одморила, али и да су кошаркашице спремне за нову сезону и нове победе.


Истрајношћу до висина

Драгица Ковачевић Врањковић из ЖКК „Пролетер” истакла је да је Маја доказ да се тренингом, трудом, залагањем и истрајношћу из малог клуба могу достићи европске висине.– Успех Маје Шкорић представља најлепшу страну спорта и можемо рећи да је она права промотерка здравог начина живота – рекла је Драгица Ковачевић Врањковић.


– Медаља освојена на Европском првенству је дошла као нека врста награде за сав уложен труд и рад, не само преко лета већ свих претходних година – рекла је Маја. – Задовољна сам бронзаном медаљом јер је циљ био да се обезбеде квалификације за Олимпијаду. Наравно да постоји мали жал када се полуфинална утакмица изгуби с тако тесном разликом у поенима.

Тимски дух је оно што краси све наше спортисте, а наш менталитет обилује борбеношћу и жељом за победом и доказивањем. Ове године била је пресудна предност играња на домаћем терену, пред нашим навијачима, који су у великом броју дошли да нас подрже, на чему смо им захвални.

Она је додала да наставља да игра за клуб „Мишколц” из Мађарске.

С. С.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести