Пријем за чланове добротворне организације World at Play

НОВИ САД: Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић примила је представнике добротворне организације „World at Play“ из Велса која окупља волонтере из целог света чији  је циљ покретање младих да учествују у волонтерском раду.
p
Фото: novisad.rs

Чланови „World at Play“ организације пети пут бораве у Србији, а у Новом Саду време проводе активно радећи са маргинализованим групама у Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада, Свратишту за децу улице, као и у Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

Изузетно ми је задовољство да у име Града Новог Сада поздравим представнике „World at Play“ организације  и захвалим на несебичној подршци коју пружају нашим организацијама и волонтерима. Размене искустава и упознавање са светским стандардима рада са социјално угроженим групацијама су веома значајни за локалне организације попут Удружења за помоћ МНРО, Свратишта за децу и Дома у Ветернику јер доприносе унапређење рада запослених и волонтера. Кроз разне садржаје и активности волонтери помажу појединцима да се у складу са својим могућностима и интересовањима максимално ангажују и учествују у друштвеном животу, рекла је Љиљана Коковић.

Она је такође додала да је радост која настаје током сваког сусрета немерљива, а  корисници су свесни свих бенефита и са великим интересовањем учествују у свим активностима, померајући своје границе.

Волонтери из Јапана, Јемена, Индије, Шкотске, Јордана, Хрватске, Кореје и САД-а бораве у Новом Саду од 9. до 20. септембра. За то време су имали прилику да се упознају са знаменитостима Новог Сада и околине, културом, обичајима и традицијом.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести