Пријаве за фестивал Добро дошли на Насеље до септембра

Омиљени фестивал бројних Новосађана „Добро дошли на Насеље” биће организован 14. септембра на Новом насељу, на простору између улица Браће Дроњак и Бате Бркића.
d
Фото: Промо

Организатори позивају све који имају нешто да покажу да се пријаве на конкурс за учешће на фестивалу. Позив важи за музичаре, драмске трупе, плесаче, вајаре, аниматоре, сликаре, као и активисте, организације, занатлије и све остале... Пријаву, која се може наћи на Фејсбук страници „Ново културно насеље”, треба послати до 2. септембра.

Фестивалски програм ће почети у јутарњим часовима и одвијаће се на више места у том зеленом међублоковском простору: на ливадама, у парку „Међу брезама”, околним зградама, пролазима и другим занимљивим деловима тог новосадског комшилука. Место одржавања је симболично: ту се налази Удружење „Ново културно насеље” које је пре пет година баш одатле започело традицију ширења културе.

Фестивал ће и овај пут окупити бројне уметнике, љубитеље културе и комшије различитих узраста, након сјајна четири месеца успешно реализованих пешачких шетњи „Ново културно наслеђе”, перформанса „Усељење – Симулација Културног центра Ново насеље” и до сада најбољег филмског фестивала „21114 – Филм фест”, што ће још више ојачати иницијативу за оснивање институције културе на Новом насељу.

И. Ба.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести